Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie 2016

Zorgpremie 2016 de belangrijkste factor om te overstappen?

17 jul 2015

De Autoriteit Consument en Markt (ACM heeft wederom onderzoek laten doen naar de keuzes van de consumenten binnen de zorgverzekeringsmarkt. Hieruit blijkt dat de zorgpremie van de oude zorgverzekeraar het belangrijkste blijkt om een overstap te maken naar een andere zorgverzekering, wellicht gaat dit ook gelden voor de zorpgremie 2016?

Meer mensen oriënteren zich op de zorgverzekering

Het aantal mensen dat daadwerkelijk de moeite neemt om te zien of het rendabel is om over te stappen neemt toe, de belangrijkste reden is zoals eerder genoemd al de prijs van de zorgpremie maar ook de keuzevrijheid en dekkingsvoorwaarden van de zorgverzekeraar. De consument lijkt zich vooral online te oriënteren op de informatie omtrent de zorgverzekering en deze willen vooral onafhankelijke informatie, de AFM heeft hier vorig jaar al een kleine stap gezet om te voorkomen dat er misleiding plaats kan vinden op websites door de vergelijkers “vergunning plichtig” te maken. Echter betreft dit slechts nog een vergunning voor bemiddeling en niet het advies waardoor je op veel websites alsnog de statige “tabellen” terug kan vinden met de prijzen en niet echt een advies krijgt welke polis het beste aansluit op uw wensen.

Wantrouwen in de zorgverzekeraars nemen toe.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 40% van de respondenten geen vertrouwen heeft dat de zorgverzekeraars zich laten lijden door het klantbelang. Dit tegenover 32% vorig jaar, vooral de overgestapte klanten zijn erg sceptisch over het belang van de zorgverzekeraars.

Advertenties van zorgverzekeraars helpen wel

Juist doordat de consument de advertenties van de zorgverzekeraars ziet in November / December dan worden ze wel geprikkeld om hun eigen polis eens goed te bekijken. De uiteindelijke consumenten die overstappen door het zien van de advertenties dat blijkt mee te vallen en bevat slechts een klein deel.

Collectiviteitskorting belangrijke reden om over te stappen

Het gebruik van collectiviteitskorting blijkt de nummer 2 op de lijst te zijn om de consumenten te laten overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Wij van ZorgverzekeringWijzer blijven ervoor strijden om de hoogste korting op de zorgverzekering te kunnen blijven bedingen bij de zorgverzekeraars. U kunt de korting bekijken op de pagina korting zorgverzekering 2016.

Bron: ACM

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.