Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stijging zorgpremie

Zorgpremie 2016 stijgt harder en meer!

8 sep 2015

De zorgpremie voor 2016 stijgt niet met 7 euro zoals bronnen eerder melden vanuit het binnenhof aan RTL maar zelfs nog harder en meer dan dat het ministerie verwacht meldt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie.  Dit komt volgens hem omdat het ministerie veel te optimistisch is geweest vanwege de strengere Europese eisen, meer risico’s op het gebied van de wijkverpleging welke net de transitie heeft gemaakt en de stijgende salarissen in de zorg. Volgens hem zijn dit de punten die worden vergeten bij de berekening tot dusverre.

Strengere eisen solvabiliteit

De zorgverzekeringen dienen financieel gezond te zijn, niet alleen nu maar ook op de langere termijn, dit wordt ook wel solvabiliteit genoemd.  De eisen die de Europese Unie stelt aan de verzekeraars worden verscherpt wat inhoud dat de reserves hoger moeten gaan worden daar die vorig jaar juist werden gebruikt om de zorgpremie 2016 te verlagen. Dit is op zich opmerkelijk daar minister Schippers vorig jaar juist de verzekeraars heeft aangespoord om deze middelen in te blijven zetten en minder reserves te houden.

Kosten wijkverpleging stijgen

Ook de wijkverpleging welke afgelopen week meermaals in het nieuws is geweest dat deze nu al 242 miljoen euro meer kost dan er beraamd was lijkt een factor te zijn in de stijging van de zorgpremie. Ook weer een factor waardoor de zorgpremie 2016 kan gaan stijgen.

Salarissen in de zorg zijn gestegen.

De salarissen binnen de zorg zijn gestegen met gemiddeld 1% naar aanleiding van de CAO binnen de zorg welke zijn gesloten voor een langere periode ( tot 2017).

Zorgpremie vergelijken loont!

Met een stijging van de zorgpremie 2016 in het verschiet is het nog belangrijker geworden om een bewust bezig te zijn met je zorgverzekering. Wat heb je nodig en waar zou je op kunnen besparen. Dit kan het beste vanaf 19 November daar dan alle zorgverzekeraars de prijzen bekend hebben gemaakt en u kunt starten met uw zorgpremie 2016 vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.