Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie 2016

Zorgpremie 2016 stijgt met 7 euro!

28 aug 2015

Ieder jaar rond Prinsjesdag dan maakt de Nederlandse overheid de nominale zorgpremie bekend. Tot dusverre is het ieder jaar al ruim van te voren uitgelekt en ook vandaag komen bronnen van het binnenhof naar buiten dat de zorgpremie 2016 met 7 euro gaat stijgen tegenover RTL.

Stijging zorgpremie 2016

Wat de daadwerkelijke stijging van de nominale zorgpremie gaat betekenen is nog niet bekend. Zoals altijd zijn het de zorgverzekeraars zelf die bepalen wat er gaat gebeuren met de premie van hun polis. Tot dusverre hebben we bijna ieder jaar een stijging doorgemaakt al dan niet dat de zorgpremie gelijk is gebleven.  De stijging is overigens binnen de perken gebleven dit jaar door maatregelen van minister Schippers, had zij deze niet doorgevoerd dan zou de zorgpremie met € 12,50 per maand ofwel € 150,- per jaar gestegen zijn voor de zorgpremie 2016. We wachten met smart op het antwoord van dhr Oomen van DSW welke traditioneel gezien een week na prinsjesdag de prijs van de DSW zorgverzekering 2016 bekend maakt. 

Eigen risico 2016

Over het eigen risico van 2016 zijn nog geen uitspraken bekendgemaakt, echter is dit vanaf 2006 nog geen moment gelijk gebleven dus de verwachting is dat deze zeker zal gaan stijgen naar € 385,-. De zorgverzekeraars overigens pleitten afgelopen jaar voor een wettelijk verplicht eigen risico van € 150,- om de zorgpremie solidair te houden voor iedereen in Nederland. Wellicht krijgt dit hopelijk dus een positief vervolg binnenkort.

Zorgverzekering vergelijken 2016

Zoals u begrijpt is het belangrijk om te starten met uw zorgverzekering vergelijken. Een stijging van de premie met 7 euro kan wellicht bij een andere zorgverzekeraar goedkoper daar je altijd verschillen hebt binnen alle zorgverzekeraars. Ook in combinatie met andere aanvullende pakketten kan het rendabel zijn om goed te kijken welke zorg u noodzakelijk acht voor de zorgverzekering 2016 en wat er geschrapt kan worden, op die manier kan verzekeren ook besparen zijn! 

Vanaf 19 November is het weer mogelijk om te starten met het vergelijken van alle zorgverzekeraars, blijf ons volgen of schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief om niets te missen!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.