Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie stijging 2017

Zorgpremie 2017, wie doet er mee met DSW?

28 sep 2016

Paniek voor niets of terecht? 

Gisteren heeft DSW haar zorgpremie bekend gemaakt, een stijging van 111 euro op jaarbasis is het gevolg. Echter is DSW wel een goede graadmeter om het oordeel te vellen dat de rest ook  een dergelijke stijging van dit formaat gaat doorzetten?

DSW vs de rest

Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW,  heeft aangegeven dat zij dit jaar 94 euro per verzekerde teruggeeft vanuit de reserves ten opzichte van 145 euro vorig jaar. Alleen kunnen we DSW meten met de overige grote zorgverzekeraars? DSW heeft de afgelopen twee jaren een explosieve stijging doorgemaakt waarbij ze er vorig jaar zelfs 55.000 verzekerden bij hebben gekregen. Wat we hiermee willen zeggen is dat de reserves van een kleine verzekeraar vaak niet tegen de reserves van de vier grote verzekeraars kunnen opboksen (CZ, Achmea, VGZ en Menzis).  Wel moeten we een punt aanhalen dat de eisen vanuit de Europese Unie ook scherper zijn geworden waardoor de verzekeraars minder aanspraak kunnen maken op de reserves omdat er meer geld achter de hand gehouden dient te worden om financieel onafhankelijk te kunnen blijven.

Voorspelling van de reserves van de zorgverzekeraars te hoog insgeschat?

Ook de topmannen van CZ en Menzis reageren dat de minister zich te positief rijk heeft gerekend met de inzet van de reserves die ingezet kunnen worden om de zorgpremie te doen dalen. Deze zeggen ook dat ze dit jaar minder geld terug kunnen geven dan de voorgaande jaren en dat ze helaas geen geld kunnen toveren om dit niet zo te laten zijn. Ofwel bij deze zorgverzekeraars zit er zeker ook een stijging aan te komen voor de zorgpremie 2017! 

Reacties van de overheid: Stijging van de zorgtoeslag! 

De tweede kamer reageert verbaasd op de prijzen en de voorspellingen van de topmannen, deze zijn van mening dat de verzekeraars best wat meer geld van de plank kunnen halen om de prijs van de zorgpremie 2017 te drukken. Minister Dijselbloem (Financien) heeft gereageerd dat de lage inkomens niet de dupe mogen worden van een eventuele stijging wat een afname in de koopkracht betekent en dan zal de zorgtoeslag voor deze groep meer moeten stijgen, zo reageerde hij vandaag bij RTL Z. 

Wanneer kunnen we de overige zorgpremies verwachten?

In principe hebben de zorgverzekeraars de tijd tot 19 November om alle prijzen van hun polissen bekend te maken. Echter weten we uit ervaring dat vooral de kleinere verzekeraars zoals Stad Holland en ONVZ vaak al eerder de zorgpremie 2017 bekend zullen gaan maken. De prijsvechters zoals Anderzorg en Ditzo zullen naar verwachting op de laatste dag de prijzen bekend maken. Wacht dan ook tot minimaal deze dag om te starten met uw zorgpremie vergelijken! 

Wilt u echt niets missen van alle prijzen blijf ons volgen zodra wij meer informatie hebben met betrekking tot de zorgpremie 2017 zullen wij deze direct op de website als op social media posten! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.