Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

DSW zorgpremie 2016

Zorgpremie DSW stijgt 45 euro per jaar!

22 sep 2015

DSW heeft vandaag geheel naar verwachting haar zorgpremie voor 2016 bekend gemaakt. De basisverzekering zal 3,75 euro per maand duurder worden wat totaal neerkomt op 45 euro per jaar.

DSW is traditioneel gezien altijd de eerste zorgverzekeraar die de prijs bekend maakt, zo ook dit jaar. Wat we vaak zien is dat de overige zorgverzekeraars de prijs van DSW zeer scherp noemen en dus kunnen we stellen dat de overige verzekeraars zeker de prijzen zullen laten stijgen.

Oorzaak van de stijging van de zorgpremie van DSW

De oorzaak van de stijging van de zorgpremie is volgens DSW te wijten aan de volgende feiten:

  • De vergrijzing van de bevolking
  • Nieuwe behandelingen in het basispakket
  • Stijgende kosten voor dure geneesmiddelen
  • Inflatie

DSW heeft hierover een filmpje gemaakt met uitleg:

Nominale premie stijging ten opzichte van de DSW zorgpremie

De overheid maakte op prinsjesdag, vorige week dus al bekend dat de zorgpremie met 120 euro per jaar zou stijgen, dit lijkt dus met 6,5 euro per maand minder te zijn geworden wat betreft DSW. DSW is een relatief rijke zorgverzekeraar met voldoende reserves, mede door die reden hebben ze waarschijnlijk de prijs op dit nivo kunnen houden. Daar waar de overige zorgverzekeraar naar verwachting 110 euro per verzekerde inzetten van de reservers vindt DSW het verantwoord om hier 145 euro per persoon van te maken. Voor alle wijzigingen omtrent de zorgverzekeringen lees het artikel: veranderingen zorgverzekering 2016

Hoe de stijging van de zorgpremie ten opzichte van de andere zorgverzekeraars zal verlopen dat zullen we nog even af moeten wachten. Komende periode zullen deze mondjesmaat binnen druppelen tot 19 November, dan moeten alle prijzen bekend zijn gemaakt door de zorgverzekeraars en kunt u het beste uw zorgverzekering vergelijken. Ook in 2016 zijn wij de enige vergelijker die een directe afspraak hebben met DSW en kunt u de DSW zorgverzekering 2016 direct afsluiten op onze website! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.