Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie in 2017 op 12 November bekend

Zorgpremie in 2017 op 12 November bekend

23 mei 2016

De zorgpremie van 2018 zal een week eerder bekend gemaakt gaan worden, namelijk op 12 November 2017. Dit is de uitkomst van de stemming tijdens de ministerraad afgelopen vrijdag welke op aangeven van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is ingebracht . Op dit moment is dit echter nog op 19 November, dit leverde echter tot dusverre altijd kritiek op van onder meer zorgverzekeraar DSW welke aangaf dat de prijzen al veel sneller bekend gemaakt kunnen worden. Sommige verzekeraars komen een dag of zelfs een uur voor de sluitingstijd nog met de bekendmaking van hun zorgpremie. De reden hiervoor is dat ze hiermee soms nog net onder de concurrentie kunnen gaan zitten om extra klanten aan te trekken gedurende het zorgseizoen. Even voor de duidelijkheid, dit jaar is het dus nog gewoon van 19 November tot 31 December. 

Waarom wijzigt deze datum van de bekendmaking van de zorgpremie?

De voornaamste reden van deze wijziging is dat de belastingdienst meer tijd nodig heeft voor het vaststellen van de hoogte van de zorgtoeslag en de uitvoering hiervan die afhankelijk is van de hoogte van de zorgpremie. Wilt u weten of u recht heeft op zorgtoeslag, bekijk dan onze veelgestelde vraag:  Wat is Zorgtoeslag.

Een ander positief punt hiervan is dat de consumenten een week langer de tijd hebben om te kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel consumenten klagen al jaren over dat een periode van zes weken tekort is om een juiste vergelijking te maken welk pakket het beste aansluit op hun wensen. Wilt u direct bekijken welke zorgverzekering het beste bij u past? Start dan nu met uw zorgpremie vergelijken.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.