Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie omlaag

Zorgpremie omlaag bij forse winst!

29 sep 2014

De zorgpremies moeten omlaag bij de grote zorgverzekeraars die flinke winsten boeken over de afgelopen jaren. Zo pleitte Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) vandaag.

Er heerst nog volop onduidelijkheid over de zorgpremie van 2015. Tot nu toe heeft alleen Zorgverzekeraar DSW de premie voor 2015 bekendgemaakt. Deze is gelijk gebleven op 95 euro per maand. Bouwmeester vindt dat de winsten van zorgverzekeraars terug moeten naar een verlaging van de zorgpremie en dat de zorgverzekeraars volledig transparant moeten zijn in wat er met de winst gebeurd. Voldoen de zorgverzekeraars hier niet aan, dan gaat Bouwmeester een initiatiefwet indienen die ze eraan houdt. Tevens is ze bereid een heffing in te stellen die de winsten afroomt, als blijkt dat de zorgverzekeraars teveel geld in kas houden. 

De zorgverzekeraars hebben hier uiteraard op gereageerd.  Zij zeggen alles te willen doen om een stijging van de premie te dempen en indien mogelijk de premie te verlagen. Aan de andere kant stelt de Nederlandsche Bank, die toezichthouder is van de zorgverzekeraars, hen onder curatele als zij exact de reserves aanhouden. Daarnaast zouden ze bij de uitbraak van een epidemie binnen drie maanden door de buffer heen zijn. Zorgverzekeraar Menzis gaf aan in het afgelopen jaar 170 miljoen euro terug te hebben gegeven. Dit leverde op jaarbasis een premieverlaging van 126 euro op.

Het is dus nog onduidelijk hoe het verder zal lopen met de  zorgverzekering 2015. Blijf ons volgen op sociale media, via de website of via onze nieuwsbrief. Zodra er meer bekend wordt laten we u dit direct weten!

bron: AD

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.