Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie omlaag dankzij minister schippers

Zorgpremie omlaag dankzij minister Schippers

18 mei 2016

Minister Schippers zet zich sinds 2010 al structureel in voor de veranderingen binnen het zorgstelsel. Hiervoor gaat zij regelmatig in conclaaf met de zorgverzekeraars maar ook de fabrikanten van medicatie en artsen in ziekenhuizen om de zorg goedkoper te maken. Dit alles met een goed resultaat, alleen al vorig jaar heeft ze ervoor gezorgd dat er 600 miljoen euro minder werd uitgegeven dan beraamd.

Zorgpremie 2020 omlaag

Vanaf het begin heeft ze in totaal 12 miljard euro weten te besparen op de kosten van de gezondheidszorg. Het grootste gedeelte van dit geld komt doordat ze ervoor heeft gezorgd dat de medicatie goedkoper kon worden ingekocht waardoor er minder geld noodzakelijk is geweest voor de zorg. Indien de minister dit allemaal niet gedaan zou hebben dan zou de zorgpremie 2017 €175,- duurder zijn geweest volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).  De schatting is dan ook van VWS dat de prijzen van de zorgpremie omlaag zullen gaan en dit in 2020 in totaal € 225,- per jaar minder zal zijn dan dat hij nu is.

Wat gaat er gebeuren met de Zorgpremie 2017

De verwachting van de zorgpremie 2017 is dat deze wellicht iets zal stijgen, dit komt doordat de zorgverzekeraars hebben aangegeven dat de bodem van de reserves in zicht komt en de strengere eisen van de Europese Unie ervoor zorgen dat ze meer achter de hand moeten houden. Nogmaals het blijft nog even gissen en vanaf prinsjesdag zullen we hier meer informatie over kunnen geven, evenals over het eigen risico 2017.

Veranderingen binnen het basispakket 2017

Hierover is al wel het een en ander bekend geworden, in het advies naar minister Schippers is gegaan dat borstreconstructie bij vrouwen en transgenders met afwijkingen van de borsten mogelijk recht hebben op een reconstructie vanuit het basispakket.  Ook ooglidcorrecties (onder bepaalde voorwaarden) lijken op hun retour naar het basispakket te komen, echter is hier nog geen officiële uitspraak over gedaan maar de ervaring leert dat de minister bijna alle adviezen overneemt. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.