Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stijging zorgpremie 2019

Zorgpremie stijgt met 124 euro in 2019

11 sep 2018

Het kon natuurlijk ook dit jaar weer niet uitblijven, een lek waardoor er cijfers naar buiten komen die normaliter op Prinsjesdag, 18 september 2018 bekend gemaakt zouden worden. Hier kwam naar buiten dat de zorgpremie van 2019 gaat stijgen met een gemiddelde van 124 euro per jaar, tien euro meer dan wat je het afgelopen jaar betaalde! De oorzaak hiervan is te vinden in de stijgende lonen, duurdere behandelingen en duurdere medicatie, dit melden diverse bronnen zoals De Telegraaf en het AD.

Stijging van de nominale zorgpremie

Voor de duidelijkheid, de prijs die nu naar buiten gekomen is betreft de “nominale zorgpremie” dit is de prijs waarmee de zorgverzekeraars gaan rekenen en waar uiteindelijk de zorgpremie op bepaald zal worden voor de zorgverzekering 2019. Het is dus niet daadwerkelijk te zeggen dat de prijs daadwerkelijk tien euro gaat stijgen, de verwachtingen van de verzekeraars die al eerder hebben aangegeven dat de reserves opraken en dat de premies gaan stijgen hebben we dan ook al eerder vernomen. Uiteraard zullen er altijd uitzonderingen zijn van de zorgverzekeraars die de afgelopen periode een meevaller hebben gehad of juist vorig jaar al een forse stijging hebben doorgemaakt waardoor die dit jaar mogelijk minder snel zullen stijgen met hun prijs voor de zorgverzekering 2019.

Zorgtoeslag stijgt mee in 2019

Er is ook goed nieuws naar buiten gekomen, doordat de zorgpremie duurder is, stijgt de zorgtoeslag ook. De exacte hoogtes zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Eigen risico 2019

Het eigen risico van de zorgverzekering blijft zoals afgesproken op 385,- euro per jaar, dit blijft gehandhaafd zoals is afgesproken in het afgelopen regeerakkoord door de regering.

Wat betekent deze stijging straks voor jou?

Het benadrukt maar weer hoe belangrijk het is dat je jouw zorgverzekering straks gaat vergelijken. Als iedereen massaal de markt in beweging krijgt en niet zoals de afgelopen jaren van 8-10% van alle Nederlanders die tot dusverre overstappen maar echt rond de 30% dan heb je volgend jaar een heel ander beeld. Dan zijn de zorgverzekeraars verplicht als ze u als klant willen hebben of behouden dat ze met een scherper aanbod komen met meer kwaliteit dan dat ze nu al bieden. Wij raden u aan om te starten met je zorgpremie vergelijken vanaf 12 november daar dan alle prijzen van de zorgverzekeraars bekend zijn gemaakt.

Wanneer komt de eerste zorgpremie?

De eerste zorgpremie zal de eerste dinsdag na Prinsjesdag naar verwachting bekend gemaakt worden door zorgverzekeraar DSW die al jaren traditioneel de eerste is die dit bekend maakt. De bestuursvoorzitter Dhr. Oomen hekelt al jaren het beleid dat de andere verzekeraars langer wachten dan noodzakelijk. Echter doen zij dit vooral om nog net onder de concurrent hun prijs te kunnen aanbieden voor de deadline op 12 november.

Veranderingen in het basispakket kunt u vinden in ons andere artikel: veranderingen in het basispakket 2019

 

 

 

 

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Bizar, de zorgpremie blijft maar stijgen! Waar ga ik het straks allemaal van betalen dan? Hopelijk wat extra zorgtoeslag terug in 2019! Ben benieuwd

Door Johan op 11 sep 2018

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.