Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie betalen

Zorgpremie wordt door 120.000 mensen al jaren niet betaald

5 feb 2014

In Nederland zijn er 120.000 personen die al meerdere jaren hun zorgpremie niet of bijna nooit betalen. De openstaande premieschuld bedraagt inmiddels al bijna een miljard euro en deze schuld blijft groeien. Volgens onderzoek van RTL Nieuws groeit de huidige schuld maandelijks met 20 miljoen euro.

Wanbetalers
Iedereen die zes maanden lang geen zorgpremie betaald komt terecht in de wanbetalersregeling van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ betaalt vanaf dan de zorgpremie aan de verzekeraar en legt de wanbetaler een premie plus een boete van 30% op. Dit systeem blijkt goed te werken voor nieuwe wanbetalers maar personen die al langere tijd onder de wanbetalersregeling vallen stromen hier nauwelijks uit. Tussen de 106.000 en 128.00 wanbetalers hebben momenteel een schuld open staan van meer dan twee jaarpremies.

Langlopende schulden van 773 miljoen euro
RTL Nieuws heeft cijfers opgevraagd bij het CVZ en hieruit is naar voren gekomen dat er nu voor 773 miljoen openstaat aan langlopende schulden. Daarnaast zijn er nog onbetaalde premies ter waarde van 180 miljoen inclusief de incassokosten en het eigen risico.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft laten weten dat het onacceptabel is dat mensen hun zorgverzekering niet betalen. ‘Dit ondermijnt de solidariteit van het systeem’.

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.