Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgstelsel en zorgverzekeraars

Zorgstelsel is een dictaat van zorgverzekeraars

19 feb 2014

Voorzitter van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen, Hans Feenstra, is van mening dat er in het huidige zorgstelsel te weinig wordt gedaan met de mening van professionals uit de zorg en de kennis van zorgorganisaties. Hij noemt het zorgstelsel momenteel een “dictaat van de zorgverzekeraars”.

De voorzitter roept de politiek in Den Haag op om in actie te komen. “Wie in de landelijke politiek gaat de oneindige macht van de zorgverzekeraars aan de orde stellen? Het gaat bij onderhandelingen niet over de kwaliteit maar over financiën. Het Martini Ziekenhuis en het UMCG kunnen wel tegenwicht bieden aan de zorgverzekeraars, maar zzp’ers in de zorg zoals een huisarts of fysiotherapeut hebben maar bij het kruisje te tekenen. Anders krijgen zij gewoon geen contract.”

Zorgdebat

Hans Feenstra liet dit weten tijdens de eerste van een reeks zorgdebatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. De lokale lijsttrekkers van GroenLinks, PvdA, D66 en SP gingen met elkaar en met vertegenwoordigers uit de zorg in debat over aspecten als de inrichting van de ziekenhuiszorg in de provincie Groningen, preventiebeleid van de gemeenten en keuzevrijheid van de burger in het kader van de WMO.

Reeks zorgdebatten

Na dit debat in Groningen vinden er ook nog zorgdebatten plaats in Enschede (26 februari) en Breda (5 maart). Afsluitend vind het laatste debat plaats in Den Haag op 12 maart met de woordvoerders van de zes grootste partijen uit de Tweede Kamer. Alle debatten worden georganiseerd door de verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten. Deze verenigingen organiseren samen drie lokale ‘Lagerhuisdebatten’. In 2012 organiseerde zij ook het “Grote Zorgdebat”.

Bron: Skipr

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.