Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ZorgverzekeringWijzer Awards

Zorgverleners vinden ONVZ beste zorgverzekering

3 dec 2014

Zorgverzekeraars ONVZ is tijdens een online stemenquête onder 1300 zorgverleners verkozen tot  de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Dat maakte BNR Gezond tijdens een live-uitzending bij monde van Rob de Graaf bekend. 

Bijna 100 zorgondernemers beloonden verzekeraar ONVZ uit Houten gemiddeld met een rapportcijfer 8. Met name de keuzevrijheid en de klantvriendelijkheid  werd enorm gewaardeerd.

Een goede tweede met 55 stemmen met een gemiddelde score van een 7,5 was DSW, de zorgverzekeraar uit Schiedam die jaarlijks als eerste haar premies bekend maakt.

Hier werd onder meer de klantenservice erg gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van ruim een 8.

Rob de Graaf, eigenaar van vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl  :

"Dit najaar hielden wij voor het eerst een poll onder de bezoekers van onze site. Ik ben  zelf verpleegkundige en begrijp als geen ander dat naast de relatie tussen de arts en de patiënt ook de relatie tussen de zorgverlener en de zorgverzekeraar erg belangrijk is.  Het is uiteindelijk ook in het belang  van de patiënt dat de mens achter de premiebetaler niet uit het oog verloren wordt. Ik vind het opvallend dat juist de 2 verzekeraars die bij de grote vier horen in staat zijn om zo hoog te scoren in de relatie met de zorgverleners.  Ook valt mij op dat juist ONVZ en DSW de vrije keuze van de zorgverleners propageren".

De enquête is dit najaar online gehouden onder verschillende (para) medische zorgverleners Zorgverleners zijn erg ontevreden over de diensten van Zilveren Kruis Achmea. Met maar liefst 240 stemmen werd  de klanttevredenheid van Zilveren Kruis Achmea beloond met een schamele 3.

Ook het zusterbedrijf Avero Achmea werd afgestraft. Daar lieten bijna 100 stemmers ook een score lager dan rapportcijfer 3 noteren. Deze slechte score werd bij de hekkensluiters vooral veroorzaakt door grote ontevredenheid over de administratieve druk die de zorgverleners werd opgelegd en over het stroef verlopen van de onderhandelingen.

Vergelijkingssite www.ZorgverzekeringWijzer.nl verwacht binnenkort ook de resultaten van de online enquête onder de verzekerden te publiceren.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Interessant! Ik vroeg me af of het voor zorgverleners een verschil maakt welke verzekering ik heb. Is er een update in 2015?

Door Miriam op 28 nov 2015

De premie wordt steeds hoger en de vergoeding alleen maarn lager of helemaal niet meer.Terwijl, debuffers steeds hogerb worden zorgverzekeraars WAARDELOOS

Door Cor stanele op 9 okt 2015

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.