Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Achmea zorgverzekeraar betalen

Zorgverzekeraar Achmea komt alsnog over de brug met betalingen aan Radboud Nijmegen

27 feb 2014

Zorgverzekeraar Achmea heeft besloten om alsnog over de brug te komen met extra betalingen aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.  De zorgverzekeraar zal een bedrag van meer dan 6,4 miljoen euro over maken naar de bankrekening van het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat met deze ruime vergoeding het budget van het ziekenhuis sluitend gemaakt kan worden.

In september trok het Radboud ziekenhuis aan de bel bij de zorgverzekeraar. Met nog een paar maanden te gaan tot het einde van het jaar, was het ziekenhuis door haar budget heen. De ziekenhuis stond voor de keuze om patiënten te weigeren of contact op te nemen met Achmea en een hogere vergoeding te vragen.

Aanvankelijk reageerde Achmea koeltjes op het verzoek om extra te betalen. Daarop reageerde het Radboud ziekenhuis door te stellen dat zij geen nieuwe patiënten meer zouden aannemen als zij bij Achmea verzekerd waren. De voornaamste reden van de stijging van de kosten was namelijk de explosie van de hoeveelheid Achmea klanten.

De zorgverzekeraar heeft nu afgesproken 6,4 miljoen euro over te maken om het ziekenhuis tegemoet te komen. Daarnaast maakt de zorgverzekeraar nog eens een extra 2,7 miljoen euro over aan de hand van herberekening van de kosten. Het overige budgettekort zal het ziekenhuis zelf op zich nemen.

Rebecca Visser

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.