Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekeraar VGZ

Zorgverzekeraar Iza en aanbesteding door VNG, IPO

8 aug 2012

In Nederland zijn gemiddeld 200.000 ambtenaren werkzaam bij gemeenten, waterschappen en provincies. Deze ambtenaren kunnen vanaf volgend jaar hun huidige zorgverzekering voortzetten bij de Nederlandse zorgverzekeraar IZA. IZA heeft namelijk het beste gescoord bij de aanbesteding, die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen samen hadden uitgeschreven voor het grootste collectieve contract in Nederland. Bij deze verzekering kunnen ook post en inactieve gezinsleden zich meeverzekeren door middel van deze collectiviteit. Deze aanbesteding is deze week definitief vastgelegd door bovengenoemde zakenpartners.

De collectieve zorgverzekering die IZA momenteel heeft, en sinds 2009 actief is, eindigt op de datum 31 december 2012. De zorgverzekeraar IZA verzorgt al vanaf het jaar 1952 de collectiviteit via de publieksrechtelijke IZA regeling. Daarnaast biedt de zorgverzekeraar ook al vanaf 2006 de regeling aan onder de zorgverzekeringswet. De Europese  aanbesteding die VNG, IPO en Unie van Waterschappen gezamenlijk hebben uitgeschreven was er eigenlijk op berust om twee zorgverzekeraars te selecteren, met het doel dat de ambtenaren een keus hebben uit welke zorgverzekeraar ze willen kiezen. De zorgverzekeraar IZA scoorde het beste door middel van hun aangeboden offerte. Als tweede zorgverzekeraar werd Zilveren Kruis Achmea geselecteerd door bovengenoemde zakenpartners.

Een aantal belangrijke aspecten die bij de aanbesteding vooral beoordeeld werden, waren onder andere premie, pakket, arbeidsgerelateerde zorg en dienstverlening. De zorgverzekeraar heeft op al deze aspecten een zeer concurrent bod aangeboden in vergelijking tot de andere zorgverzekeraars. Het belangrijkste verschil dat IZA bood, in vergelijking tot het vorige contract, is dat de verzekerde nu een veel grotere keuzevrijheid heeft die IZA zorgvuldig voor de verzekerden hebben gecreëerd.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ, Martin Duvivier is zeer verheugd over de uitkomst van de vernieuwde aanbesteding; ‘Hiermee bewijzen we dat we de wensen van onze verzekerden goed kennen en dat we ook aan de behoefte van de werkgevers kunnen voldoen. Veel van onze verzekerden zijn al jarenlang bij IZA verzekerd en we zijn dan ook erg blij dat we de goede relatie kunnen voortzetten.’

De aankomende maanden gaat de zorgverzekeraar IZA zijn verzekerde uitgebreid informeren over het nieuwe aanbod in 2013; ‘We hebben een goed pakket kunnen samenstellen, met volop keuzemogelijkheden, en we zijn ervan overtuigd dat velen van hen voor de zorgverzekering van IZA blijven kiezen’, aldus Duvivier.

De zorgverzekeraar IZA bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. De zorgverzekeraar verzorgt, naast het bovengenoemde aanbod, ook zorgverzekeringen voor andere overheidsambtenaren. In totaal zijn er ruim 600.000 personen verzekerd bij de zorgverzekeraar IZA. IZA maakt onderdeel uit van de grote coöperatie VGZ

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.