Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Menzis Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar Menzis maakt aantal afgesloten verzekeringen bekend

27 jan 2014

Zorgverzekeraar Menzis heeft bekend gemaakt hoeveel mensen zich bij de zorgverzekeraar hebben verzekerd. Uit interne cijfers blijkt dat de zorgverzekeraar dit jaar 3,5% extra klanten heeft gekregen. Met ongeveer 2 miljoen verzekerden behoort Menzis bij vier grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Consumenten hebben dit jaar niet voor één specifiek merk van Menzis gekozen. De zorgverzekeraar zag bij al haar merken een toename van klanten. Voor het merk AnderZorg was het meeste animo. Het merk, dat enkel online zorgverzekeringen aanbiedt, zag het aantal verzekerden dit jaar met 10% groeien en is daarmee de nummer 1 onder de online zorgverzekeringen.

De groei van het aantal afgesloten verzekeringen bij Menzis kwam onverwachts. Eerder werd voorspeld dat de vier grote zorgverzekeraars (Menzis, VGZ, Achmea en CZ) opnieuw klanten zouden verliezen aan de prijsvechters.

Tegen de verwachtingen in hebben consumenten dit jaar niet massaal voor de laagste zorgpremie gekozen. De Nederlandse consument was dit jaar extra kritisch en stelde dan ook veel vragen over de vergoedingen, verschillen in polissen en de polisvoorwaarden. De telefoonlijn van de Menzis Klantenservice stond de afgelopen maand december continu roodgloeiend.

Ook blijken consumenten ondanks de voorspellingen vast te houden aan hun aanvullende zorgverzekeringen. Het aantal consumenten dat hun aanvullende zorgverzekering bij Menzis dit jaar op heeft gezegd ligt op 1%. Voor de aanvullende tandartsverzekering ligt het percentage op 1,5%. Er is nog steeds sprake van een afname maar consumenten zeggen niet massaal hun aanvullende zorgverzekeringen op.

Tevens was er gematigde interesse in de nieuwe Budgetbewust polis en het verhogen van het vrijwillig eigen risico. De afgelopen maand werd er veel gesproken over de mogelijkheden van het verhogen van het eigen risico om geld te besparen. Volgens Menzis hebben weinig mensen voor deze optie gekozen.

De cijfers zijn echter niet compleet. Het is nog tot het einde van januari mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten bij Menzis. Het aantal consumenten met een zorgverzekering bij Menzis kan dus nog toenemen.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.