Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ sluit eerste contracten

Zorgverzekeraar VGZ sluit eerste inkoopcontracten 2015 af

18 jul 2014

Zorgverzekeraar VGZ heeft in een exceptioneel vroeg stadium al de inkoopcontracten voor de zorgverzekering van 2015 afgesloten met betrekking tot de medisch specialistische zorg.

Strengere eisen zorgverzekeraars
Afgelopen jaar ontstonden er veel discussies in de media omdat er op het laatste moment nog contracten afgesloten moesten worden met de zorgondernemers. Dit resulteerde in strengere richtlijnen vanuit het ministerie om de informatiestroom naar de consumenten toe beter te regelen. VGZ lijkt goed op weg om aan deze voorwaarden te voldoen.

VGZ komt met de reactie dat dit mede te danken is aan de groeiende hoeveelheid kwaliteitsinformatie over de geleverde zorg in Nederland. Zij baseren de zorginkoop op die gegevens. Het gaat hier om de medische kwaliteit, patiëntbeleving en doelmatigheid van de aanbieders (in dit geval de medische specialistische zorg.)

Een opvallend detail is dat de eerste aanbieder waarmee zorgverzekeraar VGZ een afspraak heeft gemaakt m.b.t. specialistische zorg de kliniek ViaSana is. Deze klinieken hebben zich afgelopen jaren kritisch uitgelaten over de inkoop van de zorg. Dit gezien deze afspraken zich te vaak richten op ziekenhuizen en te weinig op de Zelfstandige Behandel Centra’s. Zij zien dit dan ook als een bevestiging van het leveren van betaalbare orthopedische zorg buiten de ziekenhuizen.

Zorgondernemers

Wij hopen dat de zorgverzekeraars op deze snelle tour de contractering van de zorg voort zullen zetten. Zo ook voor alle andere zorgondernemers. Op deze manier kan er snel duidelijkheid geboden worden naar de consumenten toe en weten zij wat ze kunnen verwachten van elke zorgverzekeraar, voordat zij de polis afsluiten.

Blijf ons volgen zowel op de website als social media en reageer direct op de website op dit artikel!

Bron: Skipr

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.