Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid groeit door

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid groeit door

12 jul 2012

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid uit Leiden heeft deze week de grens van 400.000 verzekerden gepasseerd.  De verzekeraar maakt een flinke groei door met een gemiddelde per jaar van bijna 9000 nieuwe verzekerden. Naast deze groei is het uitstroomcijfer veel lager dan het landelijk gemiddelde van 4,6%. Het uitstroomcijfer van Zorg en Zekerheid lag het laatste jaar op 0,4%. 

Bijna 90% van de verzekerden woont in de regio groot-Leiden. De verzekeraar wist, dankzij een succesvolle zorginkoop, het jaar 2011 positief af te sluiten. Naast dit goede nieuws zal er binnen zorg en zekerheid een reorganisatie gaan plaatsvinden, welke een besparing van ruim 30 fte op moet leveren. Dit is 7% van het totale personeelsbestand. Van een ‘kaasschaafmethode’ zal geen sprake zijn en het zorg/verzekeringswinkelnetwerk blijft intact. De kostenbesparing is het gevolg van de digitaliseringslag waardoor de administratie inmiddels vrijwel volledig papierloos verloopt, en van de nieuwe wetgeving rond de AWBZ, die intussen alweer met een jaar is uitgesteld.

De jaarlijkse verschuiving van verzekerden, welke ontstaat op het moment dat de consumenten in November de verschillende zorgverzekeringen met elkaar gaan vergelijken, lijken geen negatieve gevolgen te hebben op het ledenbestand van de zorgverzekeraar. Starten met uw zorgverzekering vergelijken kan hier!

bron: Amweb

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.