Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stijging kosten ziekenhuiszorg

Zorgverzekeraars dienen verhoogde premie basispakket door te voeren

9 okt 2012

Onlangs heeft DSW, Zorgverzekeraar uit Schiedam, bekend gemaakt dat de premie voor het basispakket van de zorgverzekering, in 2013 niet verhoogd zal worden. Dit na tegenstrijdige berichten van onder andere minister Schippers van Volksgezondheid. Op Prinsjesdag gaf zij aan dat de premie met ten hoogste 20 euro verhoogd zou worden, en de Zorgverzekeraars die zeiden met tenminste 100 euro de premie te moeten verhogen. Ook de rekenpremie gaf een verhoging met 104 euro van de premie aan, verwarring alom.

Door het niet verhogen van de premie, zette DSW de andere zorgverzekeraars voor het blok. Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer, laat nu weten dat de meeste zorgverzekeraars toch een verhoging van de premie voor 2013 dienen door te voeren. Als belangrijkste reden wordt opgegeven, de kosten voor de zorg die eerst vanuit het AWBZ kwamen, maar nu in het basispakket zijn ondergebracht.

Hilhorst geef aan dat er ook positieve ontwikkelingen te melden zijn. De kosten voor ziekenhuiszorg zijn na jaren van forse stijging, dit jaar beperkt gebleven en ook de inkoop van medicijnen wordt goedkoper georganiseerd door de zorgverzekeraars.

Of deze laatste twee items zullen opwegen tegen een hoger eigen risico en een verhoogde premie lijkt ons echter te rooskleurig geschetst.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.