Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

INFORMATIEVERSTREKKING ZORGVERZEKERAARS

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben de plicht om consumenten goed te informeren

30 nov 2013

Volgens het NPCF, een belangenorganisatie die opkomt voor de rechten van patiënten, hebben zorgverzekeraars en zorgaanbieders de plicht om Nederlandse consumenten goed te informeren over de voor- en nadelen van verschillende zorgverzekeraars. Dankzij de economische crisis hebben Nederlanders steeds minder te besteden. Juist daarom proberen Nederlandse consumenten zo veel mogelijk te besparen. Eén van de zaken waar men probeert op de besparen, is de zorgverzekering. Zorgverzekeraars spelen hier op in door hun verzekeringen zo goedkoop mogelijk aan te bieden.

Maar een goedkope zorgverzekering is niet voor iedereen weggelegd. De goedkoopste zorgverzekeringen zijn in bijna alle gevallen een naturapolis. Een naturapolis houdt in dat je niet vrije keuze hebt betreft zorgaanbieders. Als je zorg afneemt bij een zorginstelling waar geen contract mee af is gesloten, wordt niet alles vergoed.

Uit een rapportage van RTL Nieuws van afgelopen week bleek dat veel zorgaanbieders en huisartsen patiënten niet op de hoogte stellen wanneer de behandeling niet volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Volgens beide partijen is dit de verantwoordelijkheid van de patient zelf.

Het NPCF vind dit te kort door de bocht en wilt stappen ondernemen om zowel huisartsen, zorgverzekeraars als zorgaanbieders te verplichten om patiënten op de hoogte te stellen. Het is mogelijk dat de belangenorganisatie naar de Tweede Kamer stapt om zo de situatie te veranderen.

De belangenorganisatie heeft onlangs onderzoek laten uitvoeren door TNS NIPO waaruit blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders niet op de hoogte is van de verschillende vormen van zorgverzekeringen. Hierdoor kunnen zij niet een weloverwogen keuze maken waar zij zorg afnemen en als de huisarts hen dan naar een ziekenhuis doorverwijst waar geen contract mee afgesloten is, zullen zij hier dan ook gewoon hun zorg afnemen.

Bekijk welke polis het beste bij u past, dat kan eenvoudig: uw zorgverzekering vergelijken op zorgverzekeringwijzer.nl 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.