Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

inzicht zorgpremie opbouw

Zorgverzekeraars geven inzicht op de opbouw van de zorgpremie

3 nov 2014

Komende periode kunnen we eindelijk zien hoe de opbouw van de zorgpremie in elkaar steekt. Dit heeft Minister Schippers afgesproken met de zorgverzekeraars. Op deze manier krijgen de consumenten meer duidelijkheid over hoe de opbouw van de zorgpremie tot stand is gekomen en waar het geld heen gaat.

Wat moeten de zorgverzekeraars straks laten zien?

De zorgverzekeraars zullen een sjabloon tonen op hun website met de opbouw van de zorgpremie. Hierin kunt u onder andere terugvinden:

  • De opbouw van de basispremie, exclusief collectiviteitskorting
  • Inzicht in het risicodragerniveau
  • De rekenpremie met het overzicht van de zorgactiviteiten en algemene kosten
  • Bedrijfskosten van de zorgverzekeraar
  • Opbrengsten van beleggingen

Zorgverzekeraars VGZ, Menzis, CZ en Interpolis lieten dit de afgelopen periode al zien, maar nu is dit verplicht voor alle verzekeraars.

De zorgpremie van 2015

De zorgverzekeraars laten nog enigszins op zich wachten. Op dit moment heeft alleen DSW haar zorgpremie voor 2015 al bekend gemaakt. Deze bleef overigens gelijk aan de zorgpremie van 2014. De verwachting is dat de komende periode het hele mediacircus op gang gaat komen. De zorgverzekeraars hebben uiterlijk tot 19 november de tijd om hun prijzen bekend te maken, dit is een wettelijke afspraak.

Wilt u ook op de hoogte blijven van de prijzen van alle zorgverzekeraars 2015? Dan kunt u zich rechtsboven op de website inschrijven voor het zorgpremie alarm. U ontvangt dan een e-mail zodra alle verzekeraars de prijzen voor de zorgpremie 2015 bekend hebben gemaakt. Het is dan ook verstandig om vanaf die periode uw zorgpremie te vergelijken middels onze onafhankelijke zorgvergelijker

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.