Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraars komen met nieuw actieplan voor misbruik zorg

Zorgverzekeraars komen met nieuw actieplan voor misbruik zorg

31 aug 2013

Zorgverzekeraars komen met een nieuw actieplan om misbruik binnen de zorg te voorkomen. De belangenorganisatie Zorgverzekeraars Nederland maakte vandaag bekend dat het plan vanaf heden van kracht zal zijn. Zoals de naam van het plan, "Zinnige zorg, Zuivere rekening", al aangeeft, ligt de focus van het plan op het voorkomen van het aanbieden van zinloze behandelingen en valse declaraties.

Volgens de voorzitter van de belangenorganisatie, oud politicus André Rouvoet, is het belangrijk dat elke euro die uitgegeven wordt, te verklaren valt. Zeker nu er dankzij het nieuwe zorgakkoord extra verantwoordelijkheid komt te liggen bij de zorgverzekeraars, is een daadkrachtige aanpak noodzakelijk. Volgens Rouvoet is het stopzetten van niet nuttige behandelingen en onterechte declaraties de eerste stap in het bereiken van de doelstellingen binnen het zorgakkoord.

Het zorgakkoord dat afgelopen juli werd opgesteld stelt dat vanaf volgend jaar de kosten binnen de zorg met slechts 1,5% mogen stijgen. En vanaf 2015 mogen de kosten zelfs slechts met 1% stijgen. Om deze doelstellingen te bereiken, moeten alle betrokken partijen samenwerken om de kosten binnen de zorg beperkt te houden. 

Naast het controleren van aangeboden zorg en declaraties zullen zorgverzekeraars ook extra aandacht besteden aan het informeren van consumenten. Door bijvoorbeeld een beter overzicht aan te bieden van zowel zorg als declaraties, zullen consumenten een betere grip krijgen op de kosten van de zorg voor zowel zorgverzekeraar als henzelf waardoor er minder onnodige zorg aangevraagd zal worden.

bron: ZN

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.