Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraars maken 1,4 miljard winst

Zorgverzekeraars maken 1,4 miljard winst

11 apr 2013

Nederlandse zorgverzekeraars maakten vorig jaar een winst van ruim 1,4 miljard. Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, is hier zeer over te spreken. Volgens haar blijkt hieruit dat concurrentie in de zorg goed werkt.Schippers rekent erop dat verzekeraars hun premie gaan verlagen, maar verplicht het ze niet. Ze ziet dit als een logische stap. Ook omdat geld niet meer teruggekeerd kan worden aan de premiebetaler. De Nederlandsche Bank eist namelijk dat zorgverzekeraars een financiële buffer opbouwen. 

Het VVD-kamerlid is van mening dat de concurrentie gehandhaafd moet blijven. Ze stelt dat zorgverzekeraars die hun premie niet verlagen, vanzelf met weglopende klanten te maken krijgen. Daar voegde ze aan toe dat de tien procent die vorig jaar van zorgverzekeraar overstapte het bewijs is dat concurrentie goed werkt. Bovendien zijn verzekeraars volgens Schippers commerciële bedrijven die het recht hebben om winst te maken. 

De woorden van de minister werden in ieder geval niet gedeeld door patiëntenvereniging NPCF. Ze eisten dat zorgverzekeraars de premies verlagen. Het bedrag van 1,4 miljard is volgens de NPCF te hoog om niet uit te keren aan de premiebetaler. Ook willen ze meer inzicht krijgen in de manier van inkopen bij zorginstellingen. ,,Dat moet transparanter,” aldus een woordvoerster. 

bron: Ad

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.