Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Gehoorzorg Nederland

Zorgverzekeraars Nederland aangeklaagd door producenten gehoorapparaten

28 jan 2014

De overkoepelende organisatie Zorgverzekeraars Nederland is aangeklaagd door GAIN, een brancheorganisatie voor producenten van gehoorapparaten. De producenten zijn fel gekeerd tegen het huidige systeem. Volgens GAIN worden verzekerden teveel in hun keuze beperkt en levert dit aanzienlijke schade op voor de branche.

Op het moment worden gehoorapparaten door Zorgverzekeraars Nederland in verschillende categorieën opgedeeld. De verzekerden kunnen niet kiezen welk gehoorapparaat zij willen afnemen als zij gebruik willen maken van een vergoeding. Het gehoorapparaat wordt voor hen gekozen door Zorgverzekeraars Nederland. Volgens GAIN baseert Zorgverzekeraars Nederland deze keuze echter niet op het doel van het gehoorapparaat waardoor verzekerden niet over de juiste gehoorapparaten kunnen beschikken.

GAIN en Zorgverzekeraars Nederland hebben eerder een overleg gehad over de vermeende misstanden. Daaruit is echter niets voorgekomen. GAIN is van mening dat de wijze waarop Zorgverzekeraars Nederland de kwestie aanpakt in strijd is met de mededingingsregels in de Europese Wet. Daarom hebben zij nu een aanklacht ingediend bij de ACM en zullen zij Zorgverzekeraars Nederland voor de rechtbank slepen.

GAIN is bereid de aanklacht in te trekken wanneer het systeem dat Zorgverzekeraars Nederland hanteert aangepast wordt. De focus van de aanpassingen ligt op het bieden van meer vrije keuze voor de verzekerde en het vergoeden van gehoorapparaten op basis van functie en doel.

 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.