Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekeraars nederland

Zorgverzekeraars Nederland komen met plan

16 apr 2015

Eergisteren heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een actieplan gepresenteerd wat betreft meer transparantie in de solidaire zorgverzekeringen en de zorgverzekeringsmarkt. Door middel van de werking van het plan moet het een an ander duidelijker gaan worden namelijk:

Solidariteit moet het principe blijven.

Op solidariteit is ons zorgsysteem gebouwd, hierbij is het uitgangspunt dat het niet maakt of je arm, rijk, gezond of ziek bent  iedereen moet toegang hebben tot goede zorg en we betalen allemaal dezelfde prijs voor de zorgpremie.

Het eigen risico 2016 wordt 150 euro.

Doordat de solidariteit niet in het gedring mag komen en de zorgverzekeraars blijven pleitten voor een breed basispakket zijn we helaas uitgekomen op een eigen risico van € 875,- per jaar, dit is het vrijwillig en verplichte eigen risico bij elkaar als maximum. De zorgverzekeraars zouden graag zien dat dit terug gaat naar € 150,- per jaar per persoon.  Wat dit betekent voor de zorgpremie is nog onduidelijk maar het geld zal ergens vandaan moeten komen, wij zouden er dan ook niet verbaasd van staan te kijken indien de zorgpremie 2016 gaat stijgen.

Het overstappen van zorgverzekering moet eenvoudiger

Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar moet veel makkelijker gaan in de toekomst.  Dit moet gebeuren op basis van heldere betrouwbare informatie, de AFM heeft het afgelopen jaar al een voorschot genomen op deze regel door de vergelijkingswebsites te verplichten een AFM vergunning te hebben tenminste voor het bemiddelen. Zorgverzekeringwijzer beschikt uiteraard over een dergelijke vergunning, niet alleen voor het bemiddelen maar ook voor het adviseren van een zorgverzekering. Het is dus belangrijk dat indien u straks gaat overstappen u kiest, het liefst voor ons, voor een partij in het bezit van beide vergunningen. Ook voor mensen met een PGB of die veel gebruik maken van de zorg hoeven niet bang te zijn dat ze die zorg kwijtraken bij een eventuele overstap, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.