Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekeraars transparantie

Zorgverzekeraars nemen verantwoordelijkheid voor transparantie.

4 mrt 2015

Zorgverzekeraars zullen met ingang van dit jaar bij de publicatie van de jaarcijfers allemaal dezelfde opzet gebruiken. Vooralsnog had iedereen zijn eigen manier van presenteren waardoor het bijna onmogelijk was om duidelijkheid te verkrijgen over de jaarcijfers van de betreffende verzekeraar.

Overzicht van inkomsten en uitgaven

De nieuwe sjabloon is in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid tot stand gekomen om op deze manier meer transparantie te geven naar de consument. Op deze manier kan iedereen zien wat er gebeurd met de zorgpremie van de consumenten en waar dit aan besteed wordt.

Sjabloon Zorgverzekeraars

Inkopen op kwaliteit

Minister Schippers is continu in beweging om de markt meer initiatief te laten bieden om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van de zorgverleners. De verzekeraars op hun beurt zijn hier dan ook erg tevreden mee daar deze vooral in willen kopen op basis van de kwaliteit, volgens de laatste groep is er vooral op het gebied van de medisch specialistische zorg veel gewonnen op het gebied van de kwaliteit.

Een positief punt is dat de zorgverzekeraars de noodzaak van transparantie onder ogen zien, wellicht enigszins onder dwang van Minister Schippers? Desalniettemin zal wel vanaf uiterlijk 1 april het inkoopbeleid voor verzekerden en zorgverleners transparant moeten maken. Op die manier kan iedereen inzien op basis van welke voorwaarden en kwaliteitseisen een zorgverlener gecontracteerd is.

Kwaliteitsprogramma’s van zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben voor dit jaar 30 aandoeningen benoemd waarvoor zij samen met de patiëntenorganisaties en de zorgaanbieders kwaliteitsindicatoren gaan opstellen. Deze zullen dan verspreid worden onder de zorgverleners die consumenten met deze aandoeningen zullen behandelen. Op deze manier kan de kwaliteit voor de zorgverlener goed in kaart worden gebracht, wat op zijn beurt een contractering op kan leveren voor een zorgverzekeraar. Uiteraard zijn de zorgverzekeraars hier erg blij mee, maar wat te denken van de zorgverleners? Deze zullen nog meer administratie moeten gaan invullen om hun geld te ontvangen van de zorgverzekeraars.

 

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.