Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Overstap zorgpolis zorgverzekeringwijzer

Zorgverzekeraars tegen jaarlijkse overstap van zorgpolis

29 dec 2016

Nog maar drie dagen om je huidige zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten, maar zorgverzekeraars zijn helemaal niet blij met deze jaarlijkse overstapprocedure. Polissen die langer dan een jaar doorlopen zouden volgens zorgverzekeraars meer rust geven.

 

Dit liet André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, weten in een interview met NRC Handelsblad. Rouvoet is voor het afschaffen van de jaarlijkse wisseling van zorgverzekering. Volgens hem zit de consument nu ieder jaar opnieuw uit te zoeken waar hij/zij wellicht een paar euro goedkoper uit kan zijn. Dit zorgt voor veel onrust. De voorzitter is daarom voor een zorgpolis die langer dan een jaar loopt, eveneens als dat verzekeraars meerjarenafspraken (contracten) maken met ziekenhuizen.

 

De overstap maken naar een andere zorgverzekering kan nu één keer per jaar. Vóór 1 januari moeten verzekerden hun verzekering hebben opgezegd. Tot 1 februari heeft men nog de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar. Deze treedt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in werking. 

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.