Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars van mening dat zorg niet verplicht is om te groeien

3 okt 2013

Zorgverzekeraars zijn van mening dat de zorg in Nederland niet verplicht is om te groeien. Volgend jaar is in het zorgakkoord vastgesteld dat de zorg in Nederland maximaal met 1,5% mag groeien. Dit is door alle partijen in de zorg afgesproken om de kosten in de hand te houden. Tijdens een symposium sprak ZN-voorzitter André Rouvoet de stelling van de zorgverzekeraars bekend.

Rouvoet reageert hiermee op de klachtenregen van zorgaanbieders die de zorgverzekeraars de laatste week op hun dak kregen. Nederlandse zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en zorginstellingen zijn ontevreden over het inkoopbeleid van Nederlandse zorgverzekeraars. De zorgaanbieders zijn van mening dat de zorgverzekeraars dit jaar te scherp inkopen waardoor de winst van ziekenhuizen en zorginstellingen onder druk komt te staan.

Volgens Rouvoet en de Nederlandse zorgverzekeraars is het hard nodig dat zij zorg voor zo'n laag mogelijke prijs inkopen. Daarnaast is het zo dat als er minder patiënten zorg nodig hebben, er ook minder zorg ingekocht moet worden. Ziekenhuizen en andere instellingen hebben aangegeven dat zij minder aanvragen hebben binnengekregen. Het is de taak van de zorgverzekeraars om op deze feiten in te spelen door minder in te kopen. De grote winnaar is, volgens de zorgverzekeraars, de Nederlandse consument.

Het inkoopbeleid van de Nederlandse zorgverzekeraars is toegepast op het enkel inkopen van relevante zorg. Door de zorg erg selectief uit te kiezen, zullen de kosten minder snel stijgen en kunnen de patiënten betere kwaliteit zorg verwachten. 

Ook is het mogelijk dat door zorg voor een scherpere prijs in te kopen om de zorgpremie opnieuw te verlagen. Er wordt vanuitgegaan dat de zorgverzekeraars ook over dit jaar een goede winst zullen halen. Minister Schippers van Volksgezondheid wijst er al op dat zorgverzekeraars opnieuw de premies moeten verlagen als zij integer willen overkomen. De meeste zorgverzekeraars hebben echter nog geen uitspraak gedaan over een mogelijke nieuwe daling van de zorgpremie.

bron: ZN

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Nou, verzekering, het woord zegt al genoeg! Ieder verzekeringsmaatschap heeft als doel enkel maar zoveel mogelijk winst te maken. Waarom geen systeem zoals in Belgie, 'n systeem gebeseerd op ziekenfondsen, daar betaald d burger veel minder voor 'n veel uitgebreider paket als in Nederland, vrije specialisten keuze is er en wat nog belangrijker is dat er praktisch geen wachtlijsten zijn.

Door J.Joseph op 6 jun 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.