Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

informatie van zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars weten straks alles!

28 jul 2014

Dat de zorgverzekeraars een strijd voeren tegen de fraude met de declaraties en behandelingen is de laatste tijd al recentelijk naar buiten gekomen. De wijze waarop zij dit tot nu toe deden was al redelijk succesvol met in 2013 een bedrag van 9,4 miljoen euro aan declaraties teruggehaald, zie ook ons laatste artikel over zorgfraude. Nu heeft minister Schippers een wetsvoorstel ingediend voor het opvragen van medische gegevens van de patiënten door de zorgverzekeraars. 

De wetswijziging richt zich vooral op het hebben van een restitutiepolis waarbij de verzekerde de zorgverzekeringsnota zelf bij de zorgverzekeraar in moet dienen om het bedrag terug te vragen. Tot dusverre mocht de zorgverzekeraar niet in het dossier kijken of dit een correcte nota betrof gezien de behandelingen vertrouwelijk waren. Het is niet zo dat ze zomaar in een ieders dossier kunnen gaan kijken, maar enkel in uiterste noodzaak en bij verdenking van fraude.

De wijziging is het gevolg van een onderzoek (ibmg 2012) dat al eerder werd uitgevoerd en liet zien dat het een goed middel is om de fraude tegen te gaan. Het invoeren hiervan was destijds nog niet mogelijk, omdat deze wijziging dan eerst van kracht moet zijn. 

De wijziging moet nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede kamer, alvorens dit doorgezet gaat worden. Is dit wel een goed plan? De zorgverzekeraar kan op basis van die gegevens straks ook zeggen dat men niet geaccepteerd gaat worden voor een bepaalde aanvullende verzekering?

Wij horen graag wat uw mening is omtrent deze ontwikkeling in de zorg!

Bron: Skipr

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Beste Lemberg, Is het verkeerd om de consument om haar mening te vragen? Dit lijkt ons juist een goede insteek om een discussie omtrent dit onderwerp te starten en hier gezamenlijk naar te kijken en ons hierover te uitten? Team zorgverzekeringwijzer.nl

Door Zorgverzekeringwijzer op 29 jul 2014

Net zo zorgelijk als jullie zijn met "Wat denkt U er van?"

Door Lemberg op 29 jul 2014

Mijn medisch dossier is wat mij betreft persoonlijk bezit/eigendom. Elke inzage hierin, door wie dan ook, kan wat mij betreft alleen na uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming verleend door mij. Zorgverzekeraars hebben al veel te veel macht, mogen bepalen naar welke specialist je moet, welke medicijnen (goedkoopste; ook de beste?) je krijgt etc. Nog even en de zorgverzekering is alleen nog maar weggelegd voor de rijksten onder ons en een goede gezondheid is afhankelijk van je inkomen. Een goede gezondheid is on betaalbaar, privatisering van de zorg de grootste politieke blunder van de afgelopen jaren. Het wordt tijd dat de overheid dit weer in handen neemt. Laten we slim zijn en voorkomen dat we eerst door jarenlange "Amerikaanse" toestanden heen moeten voordat we het licht zien en ook hier weer terug keren naar "Obama care".

Door Pedro op 29 jul 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.