Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

gezinnen zorgverzekering

Zorgverzekering 2013

14 okt 2012

Alle inwoners van Nederland dienen in het bezit te zijn van een zorgverzekering. De Nederlandse gezinnen hebben daarbij vaak andere wensen dan een alleenstaande inwoner. Heeft u bijvoorbeeld een kinderwens, of heeft u kleine kinderen, dan is het belangrijk dat u een pakket kiest die specifieke zorg aanbiedt die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Hiervoor zijn bijvoorbeeld de gezinspakketten in het leven geroepen bij de zorgverzekeraars.

Heeft u een kinderwens? Kies dan van tevoren een zorgverzekering naar wens

Wanneer een gezin een zorgverzekering wil kiezen dan is het handig om van te voren goed rond te kijken naar
een zorgverzekeraar die aansluit bij de wensen. De verzekerden kunnen er namelijk maar één keer per jaar voor kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Voor verzekerden met een kinderwens is het daarom makkelijk om een verzekering te kiezen met kraamzorg. De verzekerden kunnen dan bijvoorbeeld genieten van zwangerschapscursus of huishoudelijke hulp na het bevallen. Het verschilt echter per zorgverzekeraar wat er in de aanvullende pakketten word aangeboden. Wanneer u dus op een korte termijn een kinderwens heeft, is het verstandig hier rekening mee te houden.

Heeft u al kleine kinderen? Kies dan voor een gezinspakket

Voor peuters en kleuters zijn weer andere vereiste aan bod, dan bij pasgeboren baby’s. Heeft u binnen uw
gezin al kleine kinderen dan is het verstandig om een zorgverzekering te kiezen voor gezinnen. Bij een aantal
Nederlandse zorgverzekeraars zijn er speciale pakketten ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Het gezin
ontvangt dan bijvoorbeeld vergoedingen voor kinderbrillen, kinderfysiotherapie en voor orthodontie. Kinderen
met een leeftijd tot 18 jaar zijn kosteloos meeverzekerd, gelijkstemmend met het pakket van de ouders. Hierdoor is het gehele gezin goed verzekerd.

Stap over en krijg korting op uw zorgverzekering

Bij het kiezen van een Nederlandse zorgverzekering wordt bijna iedereen geconfronteerd met actie om de klanten over te halen. Wanneer de verzekerde op een andere manier wil genieten van kortingen, dan kan dit in vele gevallen via de werkgever. Wanneer de verzekerde lid is van een vereniging of vakbond, dan kan hij korting
krijgen via een collectieve verzekering. Deze kortingen worden elk jaar gewijzigd. Daarom is het erg verstandig
om uw huidige zorgverzekering te vergelijken met het nieuwe aanbod. In veel gevallen kunnen de verzekerden
overstappen naar verzekeringen die goedkoper zijn dan de huidige zorgverzekering.

Heeft u kinderen boven de 18 jaar, kies dan een individuele verzekering

Heeft u kinderen met een leeftijd tot 18 jaar dan zijn deze niet meer gratis meeverzekerd. Wanneer het gezin
dan nog steeds verzekerd is via een gezinspakket dan kan het zijn dat het gezin is over verzekerd. Kinderen met een leeftijd boven de 18 jaar hebben daarnaast andere behoeften dan kinderen en tieners. De jongeren met een leeftijd boven de 18 jaar gebruiken namelijk zeer weinig of geen zorg. Wanneer het gezin dan een uitgebreide gezinsverzekering heeft, dan zijn ze in de meeste gevallen over verzekerd. Het is daarom bij deze gezinnen aan te raden om de aantrekkelijkste zorgverzekering te kiezen per verzekerde individu. Het kan daarbij voorkomen dat de gezinsleden allemaal over een andere zorgverzekering beschikken.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.