Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering 2013 vergelijken

20 okt 2012

De zorgverzekering zal, zoals bekend, ook in het jaar 2013 weer flink gaan veranderen. De basisverzekering zal aankomend jaar weer magerder worden dan dit jaar en de aanvullende verzekeringen zullen ook sterk gaan veranderen. Het kan dus voorkomen dat u bij uw huidige zorgverzekering niet meer de beste zorg ontvangt dan bij andere zorgverzekeringen. Het is dan ook erg belangrijk om uw zorgverzekering voor het jaar 2013 te vergelijken. Wanneer u een betere zorgverzekeraar tegenkomt die u meer biedt dan uw huidige zorgverzekering tegen een scherper tarief, doet u er dan ook vaak goed aan om over te stappen.

Waar kan ik mijn zorgverzekering vergelijken?

Wilt u graag uw zorgverzekering 2013 vergelijken dan is dat heel eenvoudig te doen op deze website. Wij bieden onze bezoekers namelijk een makkelijk en duidelijk overzicht van de zorgverzekeraars. De website zal u vragen om een aantal gegevens in te vullen waarna de beste matches geselecteerd zullen worden! De bezoeker is dus gegarandeerd de beste resultaten te zien, die passen bij zijn wensen. Op dit moment is het enkel mogelijk om een zorgverzekering voor het jaar 2013 te vergelijken, het overstappen is nog niet mogelijk of u dient een specifieke uitzondering te zijn. De verzekerde kan namelijk maar één keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan aan het einde van het jaar, tussentijds overstappen is dan ook niet mogelijk, of u moet zoals eerder gezegd een specifieke reden hebben, zoals bijvoorbeeld een scheiding. De zorgverzekeraars hebben rond 17 november hun nieuwe premies bekend gemaakt, de verzekerden kunnen dan overstappen. De verzekerden kunnen namelijk pas overstappen wanneer alle zorgverzekeringen hun nieuwe premie naar buiten hebben gebracht, de uiterlijke datum hiervan is 17 november.

De zorgverzekering voor 2013 vergelijken; waar dient u op te letten?

Wanneer u de nieuwe aanbieding van uw huidige zorgverzekering heeft ontvangen is het zeer verstandig om deze goed door te lezen. Welk pakket heeft u nu en wat wordt er in het aankomende jaar allemaal vergoed? Het kan namelijk ook voorkomen dat uw situatie in het afgelopen verzekeringsjaar is veranderd en dat uw huidige zorgverzekering niet meer de beste keus is voor u. Ga dus goed na welke zorg u nodig dient en denkt te hebben in het jaar 2013 wanneer u de zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken.

Uit een onderzoek die onlangs heeft plaatsgevonden op het internet, is naar voren gekomen dat maar liefst 25% van de verzekerden overweegt om over te stappen volgend jaar. De verwachte hoge premies van de grote zorgverzekeraars voor het jaar 2013 zorgen ervoor dat meer mensen de zorgverzekeringen gaan vergelijken en zullen gaan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is dan ook aan te raden om niet zomaar akkoord te gaan met een aanbieding van uw huidige zorgverzekeraar. De zorgverzekering voor het jaar 2013 vergelijken is heel erg makkelijk en overzichtelijk en het opzeggen van uw huidige zorgverzekering is geheel gratis!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.