Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgtoeslag 2016

Zorgverzekering 2013, Zorgtoeslag 2013

10 sep 2012

In 2013 zal de inkomensgrens voor het verkrijgen van een zorgtoeslag wijzigen. U kunt een zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst en deze, als tegemoetkoming voor de betaling van uw premie, voor uw zorgverzekering gebruiken. Wanneer u voldoet aan bepaalde voorwaarden, zal de Belastingdienst deze zorgtoeslag verstrekken.

De voorwaarden waaraan men dient te voldoen zijn als volgt:

  • U moet 18 jaar of ouder zijn
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering
  • Uw inkomen ligt onder een bepaalde grens

Militairen, gedetineerden, personen met gemoedsbezwaren en mensen die verblijven in Nederland om te studeren, komen niet in aanmerking voor een zorgtoeslag. Het criterium hierbij is dat u (zelf) geen Nederlandse zorgverzekering heeft afgesloten. Zelfs mensen die in het buitenland wonen en/of werken kunnen in aanmerking komen voor een zorgtoeslag.

Vermogenstoeslag

Nu is bekend gemaakt dat de inkomens grens per 2013 gaat wijzigen. Iedereen met een inkomen lager dan 36.022 euro komt op dit moment in aanmerking voor zorgtoeslag. Woont u samen met een persoon die ook in aanmerking komt, dan is de inkomensgrens zelfs hoger, het gezamenlijke inkomen mag niet hoger zijn dan 54.264 euro. In 2013 komt hierin verandering. Zorgtoeslag wordt dan alleen nog uitgekeerd als men geen hoge spaarrekening heeft, de wet op de zorgtoeslag wordt daarmee uitgebreid met een vermogenstoets. Indien in Box 3 uw grondslag Sparen & Beleggen hoger uitkomt dan 80.000 euro, komt u in 2013 niet meer in aanmerking voor de zorgtoeslag. Deze regel is niet alleen individueel maar geldt tevens als u samenwoont en het gezamenlijke spaar- of beleggingsbedrag hoger uitkomt.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.