Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekering 2014 180 euro goedkoper

Zorgverzekering 2014 180 euro goedkoper

18 apr 2013

Door de winsten die de zorgverzekeraars gemaakt hebben in 2012 kan de maandelijkse zorgpremie met 15 euro omlaag, wat uitkomt op een lastenverlichting van 180 euro per jaar. Dit stelt de belangenvereniging VvAA in de volskrant vandaag.

De winsten zijn mede oorzaak door de daling van de prijs van medicatie door het verlopen van patenten op enkele veelgebruikte medicijnen. Dit alleen leverde al een forse winst op voor de zorgverzekeraar, zie ook Goedkope zorgverzekering 2014. 

De zorgverzekeraars hebben ook in 2014 te maken met reserves die zij moeten behouden om eventuele tegenslagen te boven te komen, echter zijn deze reserves nu voldoende aldus Edwin Brugman, directeur kennismanagement van de Vvaa. Zo konden we al zien dat CZ zorgverzekering met een marktaandeel van 18,1 % in haar jaarverslag liet optekenen een winst te hebben behaald van 518 miljoen euro.

De tweede kamer is het eens dat het tijd is dat de zorgverzekeringen in 2014 de winsten terug laten komen in de prijs van de basispremie. Echter wil minister Schipper er niet aan om dit verplicht te gaan stellen, zij verwacht dan ook dat de zorgverzekeringen dit zelf zullen gaan doen. Enkele grote namen zoals CZ, VGZ en achmea maakte al eerder bekend een prijsdaling te gaan afgeven voor de zorgverzekering 2014. 

Bron: Volkskrant

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.