Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

debat geld zorgverzekeraars

Zorgverzekering 2014 debat

16 mrt 2013

BNR Nieuwsradio organiseert op 8 april een nieuwe uitzending van het BNR Zorgdebat. Tijdens dit debat zullen de verzekeraars VGZ, Menzis, CZ en Achmea onder de loep gehouden worden; dit zijn de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland en zij bezitten samen 90% van de markt. Aandacht zal worden geschonken aan o.a. de vraag of verzekeraars nog wel betrokkenheid voelen voor hun  patiënten. Door de verhalen over zorgcontracten en minder dure medicatie begint het er steeds meer op te lijken dat slechts winst maken hun invalshoek is.

Het thema van het debat is dan ook ‘De zorgverzekeraar regeert’ en zal worden geleid door BNR-presentator Harmke Pijpers. Deelnemers aan het debat zullen diverse vertegenwoordigers zijn van artsen, verzekeraars en patiënten.  De namen die al genoemd worden zijn Bart Meijman (voorzitter Huisartsenkring Amsterdam/Almere), Wilna Wind (directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), Wim van der Meeren namens CZ, Erno Kleinenberg namens ONVZ en Rogier van Boxtel  namens Menzis.

BNR Nieuwsradio wil met behulp van dit debat meer duidelijkheid scheppen over welke rol verzekeraars nu precies spelen in het zorgstelsel en in welke mate dit zorgstelsel door hen wordt beïnvloed. Kortom, het zal een interessante discussie worden over een onderwerp dat ons allemaal aangaat.  Mis het niet en schakel in op zondag 8 april op BNR Nieuwsradio.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.