Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering 2016

Zorgverzekering 2016; Cash of Kwaliteit?

11 feb 2015

Vorige week hebben wij u al verteld wat de plannen van minister Schippers zijn voor de zorgverzekering 2016 met het wettelijk verplichte eigen risico, inmiddels druppelt er meer informatie naar buiten als het gaat om de plannen. Het gaat namelijk wederom over de “keuzevrijheid” binnen het zorgstelsel, nadat het kabinet bijna is gesneuveld door het laatste voorstel van minister Schippers komt ze nu met een plan B.

Eigen risico 2016, maximale korting?

Het idee achter een korting op het eigen risico van de zorgverzekering 2016, welke overigens kan oplopen tot 100%. Is dat hierbij de “chronisch” zieke patiënt meer kiest voor een dergelijke zorgpolis waarbij de keuzevrijheid volledig in de handen ligt van de verzekeraar. Deze zullen uiteraard enkel gebruik maken van de gecontracteerde aanbieders binnen hun arsenaal, de vertrouwde fysiotherapeut zou daar best eens niet tussen kunnen staan!  Maar er zijn ook al felle tegenberichten die er wel eens voor zouden kunnen zorgen dat ook deze aanpassing er niet gaat komen o.a;

Zorgverzekeraars Nederland heeft hierop ook gereageerd dat deze regeling zeer lastig te handhaven en te controleren is wat veel extra werk met zich meebrengt.

Volgens enkele hoogleraren is deze vorm van de nieuwe “zorgpolis” niet interessant en ondoelmatig: De kosten zijn namelijk lager voor een zorgverzekeraar als ze minder eigen risico teruggeven. Maar des te lager het bedrag is van de teruggave des te minder de verzekerden zich weerhouden om naar een niet gecontracteerde zorgverlener te gaan. Wat dan op zijn beurt ook weer niet interessant is voor de zorgverzekeraars. Voor de consumenten zou dit bedrag ook te laag kunnen zijn om de prikkel te zijn om gebruik te maken van de gecontracteerde zorg van de zorgverzekeraar.

Wat de maximale korting zal zijn, dat moeten we dus nog even afwachten tot het kabinet de hoogte van het eigen risico 2016 bekend maakt. Dit is ten alle tijden op de derde dinsdag van September mits het uitlekt.

Altijd op de hoogte van het laatste zorgnieuws? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief, rechtsboven op de pagina onder het kopje zorgpremie alarm!

Bronnen: Zorgvisie, Zorgverzekeraars Nederland

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.