Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Anno12

zorgverzekering ANNO12 de nieuwe aanwinst van 2014?

1 jun 2013

Zorgverzekeraar ANNO12 op weg naar oppoetsen financieringstekort dankzij crowdfunding

Mogelijk heeft Nederland vanaf 1 januari 2014 een nieuwe zorgverzekeraar erbij. Afgelopen jaar bleek dat ANNO12 niet in staat om de financiën rond te krijgen. ANNO12 heeft daarop besloten om de ontbrekende 600.000 euro via crowdfunding binnen te halen. Tot nu toe blijkt dit een succes te zijn.

De crowdfunding actie voor de coöperatieve zorgverzekeraar loopt tot 5 juni. Inmiddels heeft ANNO12 echter ca. 346.000 euro binnengehaald - waarvan 286.000 euro via CrowdAboutNow en 60.350 euro via ledencertificaten. ANNO12 heeft als doel 500.000 euro gesteld. De zorgverzekeraar heeft dus een week om 146.000 euro binnen te halen.

Wanneer ANNO12 de ontbrekende 600.000 euro heeft binnengehaald, kan de zorgverzekeraar een vergunning bij de Nederlandsche Bank aanvragen. Om deze aanvraag te kunnen indienen, is er een kapitaalgarantie van 3.200.000 euro vereist. De overige 2.600.000 heeft ANNO12 via diverse investeerders al garant weten te stellen. Omdat ANNO12 vanaf volgend jaar van start wilt gaan, willen zij de aanvraag in juni indienen omdat het maanden kan duren voordat de vergunning wordt gegeven.

ANNO12 is een coöperatieve zorgverzekeraar die zich wilt richten op de basisfundamenten van het verzekeren. Net als bij andere coöperatieve organisaties bepalen uiteindelijk de leden welke beslissingen door de zorgverzekeraar genomen worden.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.