Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

studenten zorgverzekering

Zorgverzekering student steeds vaker door ouders betaald

15 aug 2012

Veel studerende jongeren worden financieel ondersteund door hun ouders. Zestig procent van de studenten krijgen geld van hun ouderen. Uitwonenden krijgen gemiddeld 233 euro per maand en thuiswonenden 100 euro per maand.

Uit het "Nibud-studentenonderzoek 2011-2012" blijkt dat twee derde van alle ouders de specifieke uitgaven voor hun studerend kind, voornamelijk het collegegeld, de zorgverzekering en studieboeken betaalt. Als deze  financiële steun er niet zou zijn, komen de studenten niet rond. Studenten die naar eigen zeggen een goede financiële opvoeding hebben gekregen, blijken beter met hun geld om te gaan dan studenten bij wie dat niet het geval is. Bij studenten die niet lenen komt dit bij 1 op de 3 doordat ouders het afraden.

Om ouders vanwege hun belangrijke rol beter bij te staan heeft het Nibud de Geldwijzer Studenten compleet vernieuwd. In deze totaal herziene uitgave komen de laatste inzichten omtrent studenten en financieel gedrag aan bod en krijgen ouders advies over de manieren waarop ze hun kinderen financieel kunnen ondersteunen. 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.