Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ZorgverzekeringWijzer

Zorgverzekering vergelijken, denk aan uw eigen belang

22 nov 2012

Uw eigen belang staat voorop bij een eventuele switch van zorgverzekering.

Het is dan zover, we hebben van alle zorgverzekeraars de nieuwe premies voor de zorgverzekering 2013 in kaart kunnen brengen. Nu is het aan u om te kijken wat u gaat doen. Tot 1 februari van het volgende jaar heeft u de tijd om een overstap te maken, indien u dat wenst kunt u gebruik maken van de handige opzegservice die de meeste zorgverzekeraars aanbieden.

Een vergelijk van de zorgpremies kan iedere maand een besparing opleveren, maar let wel op de individuele situatie, het moet niet zo zijn dat u met een veel goedkopere polis straks duurder uit bent. De concurrent zorgverzekeraars zullen er alles aan doen om u te laten overstappen, sommigen geven een korting van 10% maar er zijn ook een aantal die direct 75 euro geven indien u overstapt als nieuwe klant.

Van belang is een aantal aspecten goed in het oog te houden.

Het eigen risico volgend jaar zal 350 euro zijn, indien u dit kunt verhogen tot het maximale, namelijk 850 euro, dan kan dit een aanzienlijke besparing op de maandelijkse premie opleveren. Een bezoek aan de huisarts, een bevolkingsonderzoek, een griepprik voor risico groepen alsmede verloskundige- en kraamzorg vallen buiten het eigen risico.

Een online zorgverzekering afsluiten kan op jaarbasis al snel 120 euro besparen. De kosten voor de verzekeraar zijn lager daar communicatie alleen via mail of een chat service plaatsvindt.

Bekijk ook uw aanvullende verzekeringen goed, daar wringt bij velen de schoen. Wellicht is het halfjaarlijkse tandartsbezoek beter uit eigen portefeuille te betalen dan uw geld aan een aanvullende verzekering te besteden die op dit moment niet voor u van toepassing is.

Een vergelijk tussen reis- en zorgverzekering (vergeet ook uw ANWB lidmaatschap niet), kan ook geld besparend werken. Bepaalde zaken worden door twee of drie van deze zekerheden gedekt terwijl u voor allerlei andere zaken betaalt waar u niet of nauwelijks gebruik van maakt. Start dus nu met uw zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.