Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering privacy

Zorgverzekeringfeitjes week 41!

1 okt 2015

Afgelopen week hebben er een aantal punten de revu gepasseerd hieronder kunt u de punten zien die afgelopen week in de media zijn verschenen: 

Korting in ruil voor je privacy? Bij Achmea kan het!

Straks korting krijgen op je zorgpremie in ruil voor je privacy? Bij Achmea is dit straks mogelijk, meetkastjes in je huis, snelheidsmeters in je auto, rookmelders en een gps aan je pols om je te volgen of je wel aan het sporten bent? Het lijkt erop dat Achmea meer grip op je leven wil gaan krijgen doordat je er dan bewuster mee omgaat en dan kan de premie omlaag, althans dat is het idee van Achmea van dit moment! Wordt vast nog vervolgd!

De zorgverzekering voor chronisch ziekenpolis

Het systeem is aan het veranderen, het vereveningssysteem ook gelukkig. Daar waar tot voor kort de zorgverzekeraars werden beloond voor de studenten die ze in hun portefeuille hadden. Zo is nu uiteindelijk de zorg beland bij wie ze nodig hebben: De chronische zieken, het vereveningssystem gaat worden aangepast voor de zorgverzekering 2016. Een goede weg naar een betere zorgverzekering, het is nu nog wachten op een zorgverzekeraar die gaat starten met een polis speciaal voor Chronisch zieken waarbij gekeken wordt naar kwaliteit van zorg!

Zorgkosten asielzoekers stijgen naar 130 miljoen

De kosten voor de asielzoekers zullen stijgen naar 130 miljoen euro, mede door de toestroming van de vluchtelingen de afgelopen periode gaan er meer kosten gemaakt worden. Dit betreft vooral kosten voor huisartsenposten op de opvangcentra’s. Asielzoekers vallen onder de regeling Regeling Zorg Asielzoekers (RZA), hierbij wordt de zorg betaald vanuit de overheid daar de asielzoekers vaak beperkte financiële middelen hebben.

Wetswijziging langdurige zorg (WLZ)

De wet langdurige zorg zal op een aantal  punten worden aangepast, deze hebben vooral betrekking op de overbruggingszorg. Dit wil zeggen dat men straks recht heeft op 13 weken thuiszorg tot er een plek is binnen de zorginstellingen. Tevens worden de patiënten van de WMO overgezet worden naar de WLZ, echter stuit dit nog op veel problemen waardoor dit tot dusverre nog niet van de grond is gekomen.

Vanaf 19 November is het weer mogelijk om te starten met je zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.