Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeringfraude van 6 miljoen opgespoort.

Zorgverzekeringfraude van 6 miljoen opgespoort.

11 jul 2013

De zorgverzekeraars hebben afgelopen jaar voor 6 miljoen euro aan zorgfraude ontdekt. Dit kwam onder meer aan het licht door vooraf en achteraf controles te laten plaatsvinden of de zorg echt geleverd is en of deze passend was bij de zorgvraag van de patiënt.

De zorgverzekeraars kwamen de fraudeleuze handelingen op het spoor en deden hiernaar intensief onderzoek, de meeste fraude betrof de medisch specialistische zorg, hulpmiddelenzorg en de GGZ. De zorgverzekeraars hebben diverse nota’s afgewezen doordat deze een patiënt betrof die niet eens bij de betreffende zorgverzekeraar aangesloten was. Een ander deel betrof een niet opzettelijke fout. In totaal is er door controles 1,2 miljard euro bespaard. Echter de fraude betreft enkel de resultaten waar er echt opzet in het spel is om de zorgverzekering te misleiden en dit betrof 6 miljoen euro.

De zorgverzekeraars betreuren deze cijfers helemaal in een tijd waarin de premiebetaler al een hoog bedrag voor zijn / haar zorg moet betalen en zal komende jaren nog strenger kijken naar de inkomende en uitgaande posten om zo de fraude tegen te gaan. Alleen op die manier kunnen ze het voor de consument goedkoper maken.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.