Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeringskaart

Zorgverzekeringskaart krijgt een aanvulling in 2018

20 jun 2017

Vorig jaar hebben de zorgverzekeraars een start gemaakt met het vereenvoudigen van de uitleg van de polissen mede dankzij de zorgverzekeringskaart. Deze introductie wordt nu gevolgd door een uitbreiding van deze kaart voor de aanvullende zorgverzekeringen 2018. Volgens Petra van Holst, directeur van de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is hier een grote behoefte aan vanuit de consument. Juist vanwege het feit dat het eenduidig in gebruik is en bij alle zorgverzekeraars met dezelfde opzet is opgezet waardoor de persoonlijke situatie goed in kaart kan worden gebracht en gekozen kan worden voor een passende zorgverzekering.

 

Wat staat er op een zorgverzekeringskaart?

Op deze kaart staan de meest belangrijke polisvoorwaarden van alle zorgverzekeraars, zoals de vergoedingen van onder andere:

  • Huisartskosten
  • Medicatiekosten
  • Fysiotherapie
  • Ziekenhuiskosten
  • Hulpmiddelen

Ook wordt hier een uitleg gegeven over de werking van het eigen risico en met welke vorm van keuzevrijheid men te maken heeft bij het verkiezen van de geselecteerde polis en welke vergoedingen zij verstrekken indien men gebruik maakt van een hulpverlener die niet is gecontracteerd door de bepaalde zorgverzekeraar.

Hulp bij het overstappen?

Een voordeel hierbij is dat iedereen zijn zorgverzekering kan controleren of deze nog aansluit op de huidige wensen. Vanaf 2006 zijn er nog steeds een veelvoud aan consumenten nog nooit overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. “Een gemiste kans, in de elf jaar dat het nieuwe stelsel van kracht is kan er veel veranderen. Er zijn serieus nog oude mensen die geloven in een klasse verzekering terwijl het merendeel van de ziekenhuizen dit niet eens meer aanbiedt maar er zijn zeker nog verzekeraars die dit aanbieden, zonde van het geld want juist de consument die nog nooit is overgestapt heeft hier veel baat bij en kan vaak enorm besparen op de zorgpremie”. Aldus Rob de Graaf, eigenaar van ZorgverzekeringWijzer.nl.

Om een juiste vergelijking te kunnen maken kunt u gebruik maken van onze zorgvergelijker. Heeft u liever persoonlijk contact? Ook dat is mogelijk stuur ons een email of bel ons en wij zullen gezamenlijk met u kijken naar welke polis het beste bij u past op dit moment. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.