Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeringnieuws

Zorgverzekeringsnieuws week 43

22 okt 2015

Zorgverzekeraars mogen PGB niet verlagen

Zorgverzekeraar die een “oude” indicatie  persoonsgebonden budget (Pgb) per 1 januari 2015 hebben gewijzigd ten nadelen van de consumenten zaten fout. Dit is een uitkomst van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) onlangs heeft besloten in twee recente zaken.

Patiënten welke voor 1 januari 2015 al een Pgb voor verpleging en verzorging hadden kregen dit uitbetaald vanuit de AWBZ. Dit laatste is na deze data gewijzigd in de Zorgverzekeringswet waardoor het is verschoven van de gemeentes naar de zorgverzekeraars.  Vele budgethouders hebben al aangegeven dat de verlaging niet rechtsgeldig zou zijn en tekenden bezwaar aan bij het SKGZ, met succes zo blijkt tot dusverre.

Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar met een persoonsgebonden budget is overigens geen probleem, de nieuwe verzekeraar neemt de indicatiestelling over.

Bron: Skipr

Wet tegen zakkenvullen met geld van de verzekererden in de maak.

Er is een wet in de maak welke er voor gaat zorgen dat het premiegeld niet in de zakken van de aandeelhouders kan vallen, dit stellen de PvdA en de SP. Dit geldt voor de verzekeraars die van het ziekenfonds afstammen, dit zijn bijna alle verzekeraars behalve ONVZ en ASR (Ditzo). Binnenkort dus waarschijnlijk meer informatie omtrent dit onderwerp zodra er een goedkeuring is.

Zorgkosten buiten Europa, niet meer gedekt door basispakket

Voor de zorgverzekering 2017 geldt dat de vergoedingen voor spoedeisende hulp in het buitenland buiten Europa niet meer in het basispakket zit.  Met deze wijziging in het basispakket zal ongeveer 60 miljoen euro op jaarbasis worden bespaard. Mocht je dus nu al van plan zijn om dan naar het buitenland te gaan, denk dan straks aan je aanvullende zorgverzekering en / of een reisverzekering alvorens uw vertrek!

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen? Blijf ons volgens via social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.