Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zwanger en bevallen in 2016?

Zwanger en bevallen in 2014? Hier kunt u op letten:

9 dec 2013

Bent u zwanger en gaat u in 2014 bevallen? Gefeliciteerd, de komende maanden zullen er veel dingen zijn die u moet gaan regelen en die een hoop geld kosten. De winkels spelen hier altijd mooi op in want dat ene matrasje dat kan wel maar die andere is beter en u wilt toch ook het beste voor uw toekomstige kind? Zwangerschapsdozen, Echo’s, Kaartjes, namen alles komt in hoog tempo op u af. Het is dan ook nu de tijd eens goed te kijken naar uw zorgverzekering, wat krijgt u eigenlijk vergoed en is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Hieronder alle opties waar u rekening mee kunt houden:

 

Uw bezoek aan de verloskundige:

U bent zwanger en u moet naar een verloskundige mits u niet op controle komt bij een gynaecoloog.  U komt daar maandelijks en naar gelang de geboorte nadert wekelijks op controle. De bezoeken aan een verloskundige worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering, heeft u een budgetpolis of een naturapolis bekijk dan wel even of deze verloskundigen een afspraak hebben met uw zorgverzekering zodat alles vergoed gaat worden.

 

Het moment is daar, u gaat bevallen!

Er zijn verschillende plaatsen waar u kunt gaan bevallen, thuis, zorghotel of in een ziekenhuis. Indien u thuis gaat bevallen dan zal dit geen extra kosten met zich meebrengen want dit valt ook onder het basispakket van uw zorgverzekering. Gaat u vrijwilling in een zorghotel of in een ziekenhuis bevallen (zonder medische indicatie) dan brengt dit kosten met zich mee. Vaak zit dit in uw aanvullende zorgverzekering bekijk de gehele lijst van zorgverzekeraars onder: Vergoeding zwangerschap en bevalling. U kan daar exact inzien welke zorgverzekeraar hoeveel vergoed voor de keuze die u maakt.

 

Kraamzorg na de geboorte:

Bent u thuisbevallen of gaat u na de bevalling naar huis, dan komt de kraamverzorgende om de hoek kijken. Zij zal u assisteren met het verzorgen van uw baby, een stukje huishoudelijke hulp en de nacontroles tot maximaal 10 dagen na de geboorte. Er komt wel een stukje eigen kosten bij kijken van 4,10 euro per uur, indien u geen aanvullende verzekering heeft. Heeft u deze wel dan zal deze vaak de kosten volledig dekken mits het kraamzorgbureau een afspraak heeft met uw zorgverzekeraar, anders kan het zijn dat zij 60-80% van de kosten dekken en u de rest dient te betalen, even checken vooraf dus!

 

De zorgverzekering:

Het is dus verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten alvorens u gaat bevallen, dit kan aanzienlijk in de kosten schelen die u anders gaat maken.  Bekijk ook even om welke soort polis het gaat: Natura, of budgetpolissen kunnen buiten de vergoedingen vallen omdat sommige bedrijven hier geen contracten mee hebben, handig om even te controleren alvorens het zover is!

Direct uw zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.