Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zwanger Zorgverzekering

Zwanger en bevallen in 2017? Upgrade je zorgverzekering!

25 nov 2016

Een kleintje op komst maakt het verstandig om eens te kijken naar wat je verzekering nu precies dekt. Het onderhouden van een baby brengt al genoeg kosten met zich mee, dus wat is er nou leuker dan geld te kunnen besparen op onverwachte kosten? Zo houd je wellicht wel geld over voor die mooie kinderwagen.

 

Als je aankomend jaar een kindje verwacht loont het zich waarschijnlijk om voor 1 januari een goede verzekering af te sluiten of je huidige verzekering wat op te schroeven. Een aantal (extra) kosten dat je maakt tijdens je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd wordt vanuit de basisverzekering vergoed, maar er komen ook niet standaard gedekte zorgkosten bij kijken zoals bijvoorbeeld kolfapparatuur en de wettelijke bijdrage kraamhulp. Dit kun je maar beter op tijd geregeld hebben!

 

Verloskundige hulp, termijnecho’s, de kosten voor een thuisbevalling en een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak worden altijd volledig vergoed. Voor een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak geldt in 2017 echter een eigen bijdrage van €333,46. Wanneer je dus liever in het ziekenhuis bevalt, is het wellicht aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten met een vergoeding voor deze eigen bijdrage. Ook wordt kraamzorg grotendeels vanuit iedere basisverzekering vergoed, maar wist je dat je je ook voor de verplichte wettelijke eigen bijdrage kraamhulp van €4,30 per uur (tarief 2017) kunt verzekeren?

 

Of je je voor bepaalde zaken aanvullend wil laten verzekeren is zeer persoonlijk, dus kijk goed naar wat voor jou belangrijk is. Er zijn zorgverzekeringen waarbij je bijvoorbeeld ook zwangerschapscursussen en babymassages aanvullend kunt verzekeren, maar misschien voel jij hier helemaal niets voor. Daarnaast is het ook slim om stil te staan bij eventuele complicaties na de bevalling. Denk hierbij aan fysiotherapie vanwege bekkeninstabiliteit of lactatiekundige hulp bij borstvoeding.

 

Benieuwd naar of jouw zorgverzekering nog wel gunstig is nu je zwanger bent? Vergelijk dan je huidige zorgverzekering met andere zorgverzekeringen en kijk of een extra bijdrage per maand zinvol is. klik hier om te starten met je zorgpremie vergelijken

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.