Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering vergelijken

ZZP’ers en ouderen gaan meer zorgpremie betalen

3 sep 2014

De ZZP’ers en ouderen gaan vanaf 2016 meer zorgpremie betalen. Dit bracht RTL naar buiten. Deze informatie zou afkomstig zijn van bronnen dichtbij het Binnenhof. Het kabinet heeft dit afgesproken met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP. Deze maatregelen zullen op 16 september naar buiten worden gebracht op “prinsjesdag”.

Stijging Zorpgremie

De stijging wordt veroorzaakt doordat de inkomensafhankelijke bijdrage van de zorgverzekering voor mensen zonder werkgever met 1% zal worden verhoogd. De ZZP’ers zullen hiervoor nog gedeeltelijk gecompenseerd gaan worden door de regering. Hier is 110 miljoen euro voor beschikbaar gesteld, ter compensatie. De ouderen krijgen echter geen compensatie en zullen dus de 1% extra uit eigen portemonnee moeten betalen.

Weer de ouderen de dupe?

De ouderen lijken steeds vaker de dupe te worden van de begrotingsmaatregelen van het huidige kabinet. Ook zal de zorgtoeslag verminderd worden en het eigen risico van de zorgverzekering stijgen van 15 euro per maand naar 375 euro per jaar. Dit zijn tot nu toe de speculaties vanaf het Binnenhof die op “Prinsjesdag” bevestigd zullen gaan worden door het kabinet. Ouderen blijven vaak bij hun huidige zorgverzekeraar, omdat ze denken dat het veel ''rompslomp'' met zich meebrengt om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Toch is het nu ook voor hen verstandig om een  zorgverzekering te vergelijken. Hierdoor kunt u al snel tot honderden euro’s besparen op uw huidige zorpgremie.

De Anbo, belangenbehartiger voor de ouderen heeft al aangegeven het schandalig te vinden.. Zij zijn altijd voornemens geweest om de kloof tussen de werkenden en de niet-werkenden te verkleinen in plaats van te vergroten, zoals dit nu het geval lijkt. 

Bron: Rtl

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.