X

Restitutiepolis, geen maximering vergoeding zorgdeclaraties!

zorgvergoeding declaraties

De zorgverzekeraars hadden een zaak aangespannen om hun gelijk te halen omtrent de vergoeding zorgdeclaraties. Deze wilde zij namelijk maximaliseren, echter hebben ze niet hun gelijk gehaald en moeten ze het maximum van de rekening gewoon betalen*.

Maximeren van de vergoeding zorgdeclaraties

Veel zorgverzekeraars wijzen de zorgdeclaraties  bij een restitutiepolis boven een bepaald bedrag standaard af.  Zij geven dan aan, dat het bedrag dat wordt berekend voor de behandeling naar hun mening te hoog is. Hiervoor hebben de zorgverzekeraars een aanwijzing gekregen vorig jaar om te stoppen met deze handelingen. Zij gingen hier tegen in beroep bij het College van Beroep, en hebben deze zaak verloren. De reden hiertoe is dat een restitutiepolis nou eenmaal zo is dat de volledige behandeling wordt gedekt door de zorgverzekeraars. De enige uitzondering is hierbij wel dat indien een behandelaar een exorbitante prijs vraagt voor zijn of haar behandeling zij deze kunnen weigeren op basis van de niet marktconforme prijzen.

Altijd een restitutiepolis

Wij van ZorgVerzekeringWijzer hanteren al jaren het advies om een restitutiepolis te kiezen boven de overige polissen. Bij alle behandelingen krijg je, mits normale marktconforme prijzen, de volledige behandeling vergoed. Ook is het zo dat je met deze polis namelijk geheel vrij staat om te kiezen voor de zorgverlener waar jij je prettig bij voelt en welke binnen toereikende afstand is te benaderen. Het kost in grote lijnen een paar euro extra per maand maar daar krijg je dan wel wat voor terug!

Wanneer kun je overstappen?

Wil jij voorkomen dat de vergoedingen van de zorgdeclaraties te laag zijn en dat je zelf straks geld moet bijbetalen voor een bepaalde behandeling bij de zorgverlener waarbij jij je prettig voelt? Dan is het verstandig om in november te starten met je zorgverzekering vergelijken, indien je dan kiest voor keuzevrijheid, dan selecteer je automatisch de restitutiepolissen waarbij je dus problemen kunt voorkomen.

Categories: Nieuws
Frans Kooning: Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per <a href="mailto:fkooning@zorgverzekeringwijzer.nl">e-mail</a>.

ZorgverzekeringWijzer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en zorgen we ervoor dat de partijen waarmee we samenwerken de ingevulde data kunnen zien zodat je sneller je zorgverzekering kan afsluiten.