Nieuwsbrief

Wilt u niets missen en altijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de zorgverzekering 2024, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.

  

Zorgverzekering 2023

Stijging zorgpremie 2024, inmiddels is bijna niet meer ondenkbaar, de zorgpremie stijgt. Gezien de kosten die de zorgverzekeraars hebben gemaakt, alsmede de inhaalzorg die nog moet worden uitgevoerd. De verwachtingen zijn dat de kosten van de zorgverzekering de komende jaren nog blijft stijgen vanwege de COVID 19 periode.

De prijzen van de zorgverzekering 2023 dienen uiterlijk 12 november bekend gemaakt te worden voor de zorgverzekeraars. Wij verwachten dat DSW net als ieder jaar, bijna traditioneel, een week na “Prinsjesdag” haar premie publiekelijk zal maken. Uiteraard gaan we ervan uit dat het afgelopen jaar een uitzondering was vanwege de corona-regelingen waar de zorgverzekeraars mee moesten rekenen.

Collectiviteitskorting stopt op de zorgverzekering 2023

Zoals al eerder benoemd in de vele artikelen die wij erover hebben geschreven. De collectieve zorgverzekeringen worden aan banden gelegd door de minister. De collectiviteitskorting op de zorgverzekering 2023 verdwijnt in zijn geheel. Bekijk daarom nu welke zorgverzekering naadloos aansluit op je wensen en stap over!

Minder uitgebreide aanvullende dekkingen

Dit is eigenlijk de trend van de afgelopen jaren binnen de dekkingen van de aanvullende verzekeringen. Zo verwachten wij ook dat voor de zorgverzekering 2023 de aanvullende dekking verder zal worden uitgekleed. Dit is een logisch gevolg dat steeds meer mensen kritisch zijn op het pakket wat ze hebben om te besparen op de zorgpremie. De mensen die deze polissen nog hebben maken er dan steeds vaker gebruik van en dus meer kosten. Dit maakt het voor de verzekeraars minder rendabel vandaar dat de prijzen hiermee automatisch verhoogd zullen gaan worden.

Zorgtoeslag 2024 stijgt mee

Goed nieuws voor de mensen die recht hebben op en gebruik maken van de zorgtoeslag. Het kabinet heeft al laten weten dat de zorgtoeslag evenredig zal stijgen met de stijging van de prijs van de zorgverzekering 2024. Bereken de hoogte van de zorgtoeslag eenvoudig op de website van de belastingdienst via: Mijn toeslagen.

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt naar de prijzen voor de zorgverzekering 2023? Vanaf 13 november kun je bij ons een uitgebreide vergelijking maken van je zorgverzekering. Dit kan je zelf heel eenvoudig doen middels onze zorgvergelijker, je kunt klikken op deze link: zorgverzekering vergelijken en vervolgens een aantal van je persoonlijke gegevens invullen.

Mocht je er echt niet uitkomen, dan staat ons team van experts uiteraard voor je klaar om je te ondersteunen bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.