Zorgpremie

Op zoek naar de Zorgpremie van 2021? Of wil je jouw zorgpremie berekenen? Bij ZorgverzekeringWijzer helpen we jou daar graag mee! Vanaf 12 november tot 31 december kun je overstappen van zorgverzekeraar. Middels onze zorgvergelijker kan je binnen enkele minuten zien wat jij kunt besparen op je zorgpremie voor het komende seizoen.

Zorgpremie 2023

Hierbij het overzicht van alle premies die tot nu toe bekend zijn gemaakt voor het nieuwe jaar. Zodra deze data binnen is wordt het overzicht automatisch bijgewerkt. Let op dit betreft de prijs voor het basispakket van de zorgverzekering.

Wat is de zorgpremie?

Deze premie is het bedrag dat je betaalt aan je zorgverzekeraar voor de zorgverzekering die je verplicht bent om af te sluiten. Dit betreft minimaal het basispakket van een zorgverzekering. Zo rond november krijg je een aanbod van je zorgverzekeraar met het overzicht van de nieuwe zorgpremie van 2021. Vanaf 12 november is het vervolgens mogelijk om de zorgpremie te vergelijken en een nieuwe verzekering af te sluiten.

Stijgen de kosten in 2023?

Naar alle verwachting zullen de prijzen van de zorgverzekering 2023 ook weer gaan stijgen. Dit zal mede veroorzaakt worden door het stoppen van de collectieve verzekeringen. Dit is bij wet besloten in 2018 dat deze kortingen gestopt moeten worden. Veel mensen hebben een dergelijke polis waardoor ook de laatste 5% korting op het basispakket zal worden gestopt per 1 januari 2021.

De medicijnkosten nemen ook ieder jaar fors toe, en de lonen in de zorg zijn in 2020 met 5% gestegen waarbij ook in 2021 de lonen nog 3% verder stijgen. Deze kosten zullen ook moeten worden teruggehaald en dit zal naar alle verwachtingen gebeuren door de zorgpremie te laten stijgen.

Zorgpremie berekenen op ZorgverzekeringWijzer

Het is heel eenvoudig om de prijs van de zorgpremie te berekenen via onze zorgvergelijker. Je vult minimaal je leeftijd, geslacht, postcode en de hoogte van je gewenste eigen risico in.

Vervolgens kun je nog extra’s selecteren waar jij denkt gebruik van te gaan maken in 2021. De resultaten zullen zoals je dan ziet automatisch aangepast worden aan de wensen die jij hebt aangegeven. Zo kun je zelf een beetje “spelen” en kijken welke polis het meest aantrekkelijke is en bij jou past voor de nieuwe zorgverzekering.

Kom je er niet uit, neem dan gerust even contact met ons op! Ons team van financiële experts zitten klaar om jou te helpen bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.