Zorgvergoedingen

Een van de meest belangrijke onderdelen bij het vergelijken van de zorgverzekeringen, zijn de hoogtes van de zorgvergoedingen. Welke zorg is gedekt vanuit de basisverzekering en welke kan je mogelijk aanvullend verzekeren? Bekijk vooraf goed of de kosten van de aanvullende verzekering wel opwegen ten opzichte van de vergoedingen die je ervoor terug krijgt. Het kan namelijk zijn dat je in sommige gevallen goedkoper uit bent als je een behandeling ondergaat en deze zelf betaald ten opzichte van een duurdere premie.

Zorgvergoedingen buiten het basispakket

Indien je gebruik maakt van zorg buiten het basispakket van de zorgverzekering. Denk hierbij aan fysiotherapie zonder chronische indicatie, dan is het verstandig om dit in het aanvullende pakket mee te verzekeren, zodat je hier geen extra kosten voor gaat maken in 2025. Let op, voor zorgvergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering betaal je geen eigen risico. Dit geldt namelijk enkel voor behandelingen / vergoedingen vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Alle zorgvergoedingen op een rij!

ZorgverzekeringWijzer heeft bijna alle zorgvergoedingen voor je op een rij gezet van alternatieve geneeswijze tot zwangerschapscursussen. Je kunt eenvoudig in het zoekscherm typen, bovenaan de pagina, voor welke behandeling of onderzoek je een zorgvergoeding zoekt. Ook kan je een selectie maken uit onderstaande hoofdgroepen, waarna je dit kunt specificeren in de vervolgstappen.

Vergoedingen toevoegen aan zorgvergelijker of direct afsluiten?

Indien je een enkele aanvullende zorgvergoeding selecteert dan kan je deze direct afsluiten via de link achter de vergoeding. Heb je meerdere vergoedingen dan is het verstandig om gebruik te maken van de zorgvergelijker. Je kunt dan eenvoudig meerdere opties toevoegen waarna ons systeem razendsnel alle pakketten selecteert met jouw wensen.

Klik hier om direct te starten met je zorgverzekering vergelijken en de zorgvergoedingen toe te voegen.

Extra handig, je kunt naast het toevoegen van de zorgvergoedingen ook nog een selectie maken tussen de ziekenhuizen en zorgverleners waar jij je prettig bij voelt en wellicht al een behandelrelatie me hebt. Dan zie je in de resultaten direct of deze een contract hebben bij de betreffende zorgverzekering, wat zal voorkomen dat je weer moet bijbetalen indien er geen contract is tussen beide.

 

Overzicht alle vergoedingen