Zorgverleners vinden ONVZ beste zorgverzekering

ONVZ beste zorgverzekeraar 2014

Zorgverzekeraars ONVZ is tijdens een online stemenquête onder 1300 zorgverleners verkozen tot  de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Dat maakte BNR Gezond tijdens een live-uitzending bij monde van Rob de Graaf bekend. 

Bijna 100 zorgondernemers beloonden verzekeraar ONVZ uit Houten gemiddeld met een rapportcijfer 8. Met name de keuzevrijheid en de klantvriendelijkheid  werd enorm gewaardeerd.

Een goede tweede met 55 stemmen met een gemiddelde score van een 7,5 was DSW, de zorgverzekeraar uit Schiedam die jaarlijks als eerste haar premies bekend maakt.

Hier werd onder meer de klantenservice erg gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van ruim een 8.

Rob de Graaf, eigenaar van vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl  :

“Dit najaar hielden wij voor het eerst een poll onder de bezoekers van onze site. Ik ben  zelf verpleegkundige en begrijp als geen ander dat naast de relatie tussen de arts en de patiënt ook de relatie tussen de zorgverlener en de zorgverzekeraar erg belangrijk is.  Het is uiteindelijk ook in het belang  van de patiënt dat de mens achter de premiebetaler niet uit het oog verloren wordt. Ik vind het opvallend dat juist de 2 verzekeraars die bij de grote vier horen in staat zijn om zo hoog te scoren in de relatie met de zorgverleners.  Ook valt mij op dat juist ONVZ en DSW de vrije keuze van de zorgverleners propageren”.

De enquête is dit najaar online gehouden onder verschillende (para) medische zorgverleners Zorgverleners zijn erg ontevreden over de diensten van Zilveren Kruis Achmea. Met maar liefst 240 stemmen werd  de klanttevredenheid van Zilveren Kruis Achmea beloond met een schamele 3.

Ook het zusterbedrijf Avero Achmea werd afgestraft. Daar lieten bijna 100 stemmers ook een score lager dan rapportcijfer 3 noteren. Deze slechte score werd bij de hekkensluiters vooral veroorzaakt door grote ontevredenheid over de administratieve druk die de zorgverleners werd opgelegd en over het stroef verlopen van de onderhandelingen.

Vergelijkingssite www.ZorgverzekeringWijzer.nl verwacht binnenkort ook de resultaten van de online enquête onder de verzekerden te publiceren.

Last Updated on 4 maart 2020 by Frans Kooning