Een provisieverbod op zorgverzekeringen de oplossing?

Provisieverbod op zorgverzekeringen

Sinds kort is men een lobby begonnen om te kijken of de zorgkosten niet omlaag kunnen door de marketingkosten van de zorgverzekeraars te verlagen. Het minderen van de zorgkosten, daar zijn wij helemaal voor en dat provisieverbod… dat zullen we je uitleggen dat dit de grootste fout is die gemaakt gaat worden. De zorgconsument wordt de dupe.

Sinds het nieuwe stelsel is ontstaan kwam de overheid met een onafhankelijke website, kiesbeter.nl. Echter door gebrek aan professionele kennis en het bijbehorende advies, wat hier vaak bij nodig is, is dit initiatief gestrand. Er zijn daarna tal van vergelijkingswebsites gestart, waar men advies kan inwinnen, en geloof ons, deze zijn lang niet helemaal of totaal niet onafhankelijk. Sterker nog, sommige vergelijkingswebsites zijn zelfs in handen van een grote verzekeraar, dan kan je wel onafhankelijkheid in je naam hebben maar dit kan je onmogelijk zijn.

Hoe zit dat dan met ZorgverzekeringWijzer?

De afgelopen jaren hebben wij continu verlies gedraaid, wij moeten data kopen, personeel betalen en de vergoedingen die wij ontvangen zijn lager dan de uitgaven. Een simpele optelsom zegt dan dat we iets niet goed doen, maar doen we dat ook?

Wij werken bewust niet met een baas als verzekeraar, wij komen oorspronkelijk zelf uit de zorg en zien daar dat patiënten de verkeerde polissen hebben omdat ze geen goed advies hebben gekregen, met als resultaat soms forse bedragen die ze moeten bijbetalen. Juist daar vechten wij tegen, om dit soort acties te voorkomen, door een fatsoenlijk advies, desgewenst compleet op maat door bekwaam en deskundig personeel te geven. Indien er een provisieverbod komt op de zorgverzekering, of dat deze vergoedingen ernstig zullen dalen, dan zijn de vergelijkers in handen van de verzekeraars de winnaar en niet u als consument. Want u bent dan overgeleverd aan deze door de verzekeraars gefinancierde vergelijkers, en dan kunnen wij niets meer voor u doen.

Wij snappen dat een dergelijk verbod er bij de politiek, de zorgverzekeraars en de” dependent” vergelijkers  ook ingaat als zoete koek, trap er niet in want dan is het einde pas echt zoek!

Zorgverzekeringwijzer.nl

Last Updated on 18 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.